}

Jom usha entry ini

Cara nak create twitter

Views
Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Tadi kawan suruh ajar camna nak buat acc twitter .. 


Pertama sekali pergi ke Twitter.com dan anda akan nampak muka depan laman webnya seperti di bawah:


2. Kemudian isi nama penuh, email anda dan juga password (kata laluan) yang anda mahukan.


3. Kemudian Klik pada butang Sign up.
Anda akan di bawa ke paparan seperti di bawah.


4. Isi lah dalam ruangan tu . Pastikan maklumat adalah betul dan pada ruangan username, isikan username pilihan anda. Untuk makluman, username ini merupakan identiti anda di Twitter. Pilih username yang bersesuaian. Kemudian klik butang Create my account .

p/s : Klik disini sekiranya anda masih belum mempunyai akaun email . Create acc Gmail

5. Anda akan di bawa ke paparan utama akaun Twitter anda.



6. Anda kini telah memiliki akaun Twitter.
Langkah seterusnya ialah untuk mengemaskini akaun twitter anda.
Langkah pertama yang anda boleh lakukan ialah dengan klik butang Next Step: interest untuk memilih topik yang anda minati.
Kemudian anda boleh klik Next Step: friend untuk mencari rakan anda yang mengunakan senarai email seperti gmail dan yahoo.

Oh ya. Jangan lupa untuk memeriksa email anda untuk mengesahkan pendaftaran akaun twitter tadi.



*klik pautan (link) yang diberikan melalui email anda untuk pengesahan

Sekarang anda telahpun berjaya membuka akaun twitter. Selepas ini anda boleh cuba-cuba untuk mengemaskini setting pada akaun twitter tersebut. Contohnya anda boleh kemaskini gambar profil, timezone dan lain-lain. Cubalah.

P/S : Dah buat tue follow lah aku :D @dayahdanisha
*confirm follow balik




♥ Thank you usha entry diatas ! Like lah kalau suka ♥ !

14 comments:

Nurlyla said...

alah senang je... hehe.. semoga bermanfaat utk mereka2 yg nak buat acc twitter ni.. add lyla lah pulaK https://twitter.com/laila93_eLLa

singgah blog awak :) <3

Anonymous said...

sac longchamp pliage Likewise, while choosing Nike golf shirts, there would be some that have three buttons while some of the others would be completely bereft of buttons. louis vuitton pas cher

Dayah Danisha said...

@Nurlyla betul tue .. okay dah follow .. :D

siti ZAHARA said...

napelaa..diri ni malas nak buat twitter..huhuhu

siti ZAHARA said...

sukala lagu yg di pasang ni..:)
'sbb ku mengerti cinta itu tak semestinya di miliki'..heee

Dayah Danisha said...

@siti ZAHARA Awal2 memang rasa malas .. lma2 , best

Dayah Danisha said...

@siti ZAHARAhehee.. terbaikk

Hana Qimora said...

Sy da try buat.. tp x leh nk verify.. minta no phone bg no fon tp x da pun terima confirmation.. email pun x da gak confirmatiin..

Dayah Danisha said...

@Hana Qimora ada masalah connect internet mungkin?

Anonymous said...

lagu ni tajuk ape eak ? nama pnyanyi die ..

Dayah Danisha said...

@Anonymous http://dayahdanish.blogspot.com/2015/04/lagu-blog-pilihan.html tengok lah entry ni . hehe

zhafirah Hasuna said...

thanks...baru boleh buat acc Twitter

zhafirah Hasuna said...

thank....baru boleh buat acc twitter

Teyhazai said...

Thank....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
footer