}

Jom usha entry ini

CARA MEMBUAT AKUN EMAIL MELALUI GMAIL

Views
Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Khas untuk adik-adik, kakak-kakak dan abang-abang yang baru berjinak-jinak nak buat sebuah blog. Sebelum sesebuah blog dibina, kita hendaklah buat satu akaun gmail sebagai emel rasmi kita ketika berblog. Tujuannya adalah untuk memudahkan pihak google menghantar mesej kepada anda..


Aku akan tunjukkan step by step dan sila ikut dengan arahan yang betul ^_^

1. Sila klik link ini untuk sign up akaun gmail baru ^_^
https://accounts.google.com/SignUp?service=mail


3. Klik yang dikotakkan tue .


4.Pastu isi yang patut dalam tue 

 

5. Dah sign up?pastikan anda ingat password dan emel tu yea ^_^. Selepas itu, gmail akan loading tunggu nak buatkan korang akaun baru..so, sabar yea..

6. Dah siap, contoh macam di bawah ini..senang saja kan..huihui



Selamat Mencuba !



♥ Thank you usha entry diatas ! Like lah kalau suka ♥ !

2 comments:

aliah said...

Kenapa..bile dh msuk username..die beritahu yg nama tu ..dh ade yg gune..

Dayah Danisha said...

Orang sebelum ni ada yang pakai macam @aliah guna . Cuba try nama lain. Takpun just tambah no. Like "Aliah97" mungkin ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
footer