}

Dayah Danish

Jom usha entry ini

Edit Html cara baru

Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Hi guys! For the first , I'm sorry sebab sekarang ni kurang update blog ni .
Buzy sekarang ni sebab Dayah dah jadi salah seorang student di KPTMAS.
So, masa lapang tu kurang . T_T Rindu zaman aktif blog dulu ..

Act, Dayah ada dapat emel dari seorang hamba Allah bernama Anna
minta dayah tolong dia.
Kenapa ? pasaipa? what happen ?
 Bagaimana? Apa masalahnya? why?
bermacam soalan yang boleh timbul punca tadapat detect or cari sesuatu code tu
bila kita tekan Ctrl + F tu.

*klik untuk pembesaran

Step Dayah bagi ni , korang kena guna setiap kali nak edit something kat bahagian Edit Html tu.
Sebab kalau tak guna , code yang korang cari mybe tadapat jumpa sebab ia berada di dalam arrow
macam gambar ni . 


Korang kena buka arrow tu dulu ,  I mean kalau jumpa arrow dalam Edit Html korang kena tekan
bagi keluar dia punya code2 dalam yang tersembunyi tu . Tapi bila fikir balik nak scroll dari atas sampai bawah pehh! panjang berjelar nak cari kan? 

So , macam mana nak selesai cara mudah ? Ikut step di bawah ni :

  1.  Pergi ke Template > Edit Html
  2.  Klik kiri kat mouse tu dalam kotak coding ,  pilih select all.

       3.   After code semua tu dah select all, klik kiri , pilih cut.
       4.   Terpadam? dont worry . Klik kiri then pilih paste.
       5.   Done !

Cuba korang scroll dari atas sampai bawah . Ada arrow tak? Confirm takda . So korang boleh la guna Edit Html tu tanpa masalah tak dapat detect code tu . Setiap kali nak edit tu wajib tau buat ni
kalau tak , tadapat lah jumpa . Jenuh cari! haha..

So , sampai sini saja . Selamat mengedit and anything ada
soalan yang tak terjawab tu boleh contact Dayah melalui emel or comment or apa apa ja yang boleh  contact . Gerak lu , apaper roger! hehe..

p/s: emel dayahdanishacontact@gmail.com




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
footer