}

Jom usha entry ini

Cara nak buat blog

Views
Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Kejab tadi ada kawan ni tanya aku macam mana nak buat blog. Bagi yang tak dak blog lagi
dan teringin nak ada blog boleh la ikut tutorial ne ..
Jom-jom aku nak tunjukkan cara dia.



1. Korang kena lah buat satu akaun Gmail dulu.Sebab lebih mudah kalau guna email dari google ni
*tak tahu nak buat emel boleh KLIK SINI
2. Taip dekat search box korang www.blogger.com dan enter.
3. Lepas tu dia akan jadi macam ni kan


4. Selepas tu masukkan email dan password Gmail korang dalam tempat kosong ni .


5. Selepas itu dia akan naik pula macam ni. Korang boleh pilih yang mana-mana ja.
Untuk tutorial ini Aku pilih Blogger profile



6. Kemudian masukkan nama profil korang dalam tempat kosong tu kemudian tekan butang  'continue to blogger'


  
7. Sekarang dah siap sudah profil blog korang .Tunggu dulu blog korang tak siap lagi sebab korang tak create blog lagi.Sekarang klik 'New Blog'


8. Selepas itu isilah nama blog , alamat blog korang dan pilihlah template yang korang suka. 
Aku sarankan pilih template simple sebab senang nak edit
Selepas sudah siap semua klik 'create blog' . Senang kan ?


9. Sekarang sudah sedia untuk bergelar blogger.klik butang oren yang ada pensil tu untuk menulis.



Dah boleh kan... ok jumpa di lain tutorial                
Like sikit jom 


P/S : Tak faham tanya lah ..








♥ Thank you usha entry diatas ! Like lah kalau suka ♥ !

1 comment:

Anonymous said...

I have some great memories from The Rumble but I've also done some fantastic gigs at Klaffbron's summer deck.Talented as much in musical as in appearance, this successful presence was accomplished with continuous work. [url=http://www.bestkarenmillen4u.com]karen millen sale[/url] Il est aussi accus d'abus de confiance et d'avoir transmis de l'information un tiers non autoris.锘縏elstra appoints new chief of operations Telstra said Brendon Riley, a senior executive with IT giant IBM, had been appointed Chief Operations Officer, replacing Michael Rocca, who would leave the company after 43 years with Telstra. [url=http://saclongchampsales.webnode.fr]sac longchamps[/url] Haute Volta." As it turned out, he fared even better on the recruiting trail than his predecessor, , a master salesman who landed three straight Top 25 classes. [url=http://sacspliagelongchamps9.webnode.fr]longchamp soldes[/url] "Shatter the silence, stop the violence.(be)zahlen, belohnen, einbringen, sich lohnen, benadj. [url=http://www.superhairstraighteners.co.uk]cheap ghd[/url] Stock also has a BuildOnYourLot Program that allows homebuyers to choose from dozens of Stock floor plans and have them built on their homesites throughout Southwest Florida.Homme d'tat valaisan ami du loup (empaill). [url=http://pascherkjhkhk.webnode.fr]pascherkjhkhk.webnode.fr[/url] oughout ses espoirs, chief durante cuir Longchamp contrairement au rendement attendu pleine price.5 to 2 hours a week, you should be getting all the vitamin D you need.[url=http://www.karenmillenonlineoutlet.com]karen millen dresses uk[/url] Having stuck my neck out to say all this, I must add that it's always fun and necessary to reassess opinions (mine have certainly changed over the years).Guess solde est devenu un populaire comprendre le chic ainsi que des producteurs tendance de nos jours. [url=http://www.mulberryoutletukhome.com]mulberry outlet uk[/url] The freeform pool includes waterfalls and rockscapes, as well as a poolside gazebo serving refreshments and light fare.Bilorussie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
footer