}

Jom usha entry ini

Letak lagu dalam blog

Views


Assalamualaikum ♥ 
Peacee Yo(!) ^_^v





Ada orang tanya cara-cara nak letak lagu .. And aku pun berbesar hati 
untuk ajarkan ... :D 


Abang kita ni yang tanya , Hikayat Abdul Wafi Al-hafiz . Jom blogwalking sambil follow dia ?
Pada yang tak tahu .. Boleh lah rujuk tutorial ni ..
Jenis lagu ni like this :



Mula-mula korang pegi kat SINI dulu. Cari laa lagu apa yang korang suka. Macam-macam ada. Nak lagu omputih ker.. lagu seberang ker.. nasyid ker.. pilih-pilih! Bila dah confirm nak lagu apa.. Tulis lagu tu kat " Type in artis or song title in here... " then enter .
Kalau tak dakk yang tu eden tak leh tolong lah ..
Kalau ada klik lagu tu.. 

Tengok bawah ada 'Song Preview' kan ? 
Scroll bawah sikit , bawah "Download MP3 & View Lyrics" ada nampak 'Embed Options' right ? 
Copy 'Embed code' yang ada dalam kotak tu.
Nak lagi senang tekan je perkataan "copy"
Automatik dia terhighlight &tercopy sendri ..
 Buka blog, pegi kat Design > Add a Gadget > HTML/Javascript. Pastekan code yang korang copy tadi kat situ. Done!




♥ Thank you usha entry diatas ! Like lah kalau suka ♥ !

2 comments:

Farah Waheda Wahid said...

good info and tutorial...thanks for sharing dear... ^_^

Dayah Danisha said...

@Farah Waheda Wahid Thankyou :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
footer