}

Jom usha entry ini

Hias warna background untuk footer

Views
Assalamualaikum 
Peacee Yo(!) ^_^v





Hey all , hari ni nak ajar korang hiaskan footer bagi nampak cun.
Footer ne ada dua ..
Yang first footer yang terletak dibawah blog tu 
like that :-

Yang bawah ni pun dipanggil footer juga..
Ia berada di tempat orang komen2 tu
Aku nak ajar yang ne lah..

1. Dashboard >Design > Edit html > Tick widget expand

2. Search code dibawah ini


.post-footer {

3. Lepas tu copy code dibawah ini.
text-align:center;
padding:8px;
color: #333333;
font-size: 95%;
background: #EFCDF8;
border-left: 7px solid #CC33CC;
border-right: 7px solid #CC33CC;
moz-box-shadow: 0 0 5px 2px #CC33CC;
-webkit-box-shadow: 0 0 5px 2px #CC33CC;
border-radius:7px;
margin:6px;
}
.post-footer .span {
margin-right: .3em;
}
4. Pastekan di bawah/selepas code yang no 2 itu tadi

5. Preview, pastikan tiada error baru save.

6. Done !


Merah & Biru tu ialah warna background . Korang boleh pilih code warna > DISINI <



♥ Thank you usha entry diatas ! Like lah kalau suka ♥ !

6 comments:

✿A I N A A✿ said...

blog ena semua di edit oleh sponsor ena.. huuuu..ena just main coding sikit2 je.. apapun, mekaceh ye share tuto ni.. ape2 hal nanti, ena boleh rujuk kat sini.. ;)

Dayah Danisha said...

@✿A I N A A✿Ouh , yke ?! :D same2 :D

Khairul Asrol said...

thanks sharing. cantik blog awak! siap ada lagu lagi. hehe

Dayah Danisha said...

@Khairul AsrolSama2 ... Hehee... Makaseh ...

SSurianah Yana said...

salam...terima kasih share tutorial ni...^_^

Dayah Danisha said...

@SSurianah Yana wasalam , sesama ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
footer