}

Jom usha entry ini

AutoPost entry ke group2 serentak!

Views
Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Disebabkan ada seorang hamba Allah minta ajarkan cara nak auto post , Dayah ajarkan . Tapi , amboi sampai nak berbayar pula -_-' . hehe . Tadelah sampai macam tu . Ikhlas menolongnya . Sesapa nak tutorial apapa komen jea in sha Allah Dayah ajarkan . :D

Maaf terlalu lama n' lambat . hehe. 
Dayah ajar cara MUDAH , SENANG dan CEPAT 
untuk post entry korang secara serentak kat group , wall , or chat .

Nak auto post ni korang kena ada send button macam bawah ni.


Fungsi dia supaya senang korang nak share entry korang nanti di facebook serentak ke group-group blogger ataupun page mana-mana pun boleh ... Bukak entry korang yang nak share tu , tekan Send button tu , dan terus tag group blogger.


Btw , jom join group Dayah di Group > we are BLOGGER AWESOME members ada dalam 7.5k
and make sure ! nak share tu u guys kena lah sign up facebook dulu okey!

So , macam mana cara nak buat send button ni ? Ikut step di bawah ni :

1. Pergi ke Template > Edit Html

2. Klik mana-mana di coding , tekan Ctrl F serentak dan cari kod ini :
 <data:post.body/> 
 3. Dah jumpa ? Bagus ! Copy code ini pulak :
 <b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'><div id='fb-root'/><script src='http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1'/><div class='fb-send' data-colorscheme='light' expr:data-href='data:blog.url'/></b:if> 
4. Paste kan di bawah code yang korang jumpa tadi .

Lepas tu , save ! Dan lihat lah hasilnya . hehe . Sure menjadi punya lah !

p/s : Nak contact pakai emeil : dayahdanishacontact@gmail.com



♥ Thank you usha entry diatas ! Like lah kalau suka ♥ !

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
footer