}

Jom usha entry ini

Dia Kembali ke Rahmatullah

Views
Assalamualaikum 
Peacee Yo(!) ^_^v

Kisah ni terjadi kad anak kawan tok . Aku pun dengar cerita dari pak andak aku kemarin dulu . Kemarin dulu anak mak/pak menakan , cousin-cousin semua pakat pegi mandi air terjun kad titi ayun. Masa dok picnik tu , pak andak buka mulut cerita pasal ni.

Kisah nya , seorang budak perempuan , Anis (Nama contoh) ni umur dia 17 tahun ertinya form 5 la kan. Dia tak pandai bawa motor *macam ngan aku :3 . Sepatutnya dah pandai dah sebab cousin aku yang umur 9tahun pun dah pandai bawa motor . Besa lah dok dikampung mak pak ta marh , tak larang . Polis pun kawal tak ketat . Yang aku ni jelouse  dah umur 16tahun pun mak still tak bagi bawa motor . Lesen mototataw lah mak nak bagi amek ke dak . Dok pekan tu bahaya sikit . Mak kata lah .. *OPS! terkeluar cerita .

Anis ni dah tak pandai bawa motor ayah dia syorkan diri nak ajar Anis bawa . Anis pun ok je lah kan . Masa Anis bawa tu , ayah dia duduk belakang la kan , Anis terpulas minyak bagi deras pastu ayah dia tak leh buat apa , terpelanting dua beranak tu . Tapi anis dengan ayah dia terpelanting di tempat berbeza . Ayahnya di tepi bahu jalan , yang anis tu pelanting dekat jalan raya . 

Tut tutt ambulan mai , sebabnya Anis mati ditempat kejadian . Anis digilis dengan lori . inna lillahi wa inna ilaihi rajiun . Mati tak mengenal usia. Dia juga tak kisah di mana. Yang penting bila waktunya tiba, sesaat pun takkan dapat dilewatkan mahupun dipercepatkan.

Semoga Allah mengampunkan segala dosa-dosa Anis dan ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman. Semoga roh Anis dicucuri rahmat .

AL FATIHAH


p/s: Selalulah bertaubat. Perbanyakkan amalan soleh. Ya Allah! Aku memohon Husnul Khotimah daripada-Mu...


♥ Thank you usha entry diatas ! Like lah kalau suka ♥ !

6 comments:

ana likes said...

sedeyh baaca ...

Dayah Danisha said...

@ana likes :'(

NinaAz said...

Kesiannyaaa. Huhuhu. Alfatihah.semoga anis berada dlm golongn org3 y beriman

Dayah Danisha said...

@NinaAz In sha allah , aminn

aishah nin said...

sesungguhnya yang hidup pasti mati...semoga beliau di tempatkan di sisi para anbiya...amin :)

Dayah Danisha said...

@aishah nin Mati itu pasti , waktunya kita taktahu. In sha allah , amin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
footer