}

Jom usha entry ini

Tuto : Pendekkan link yang panjang berjela

Views
Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Tengahari ni aku nak share satu tutorial yang mungkin diperlukan untuk budak budak twitter sebab tuto ni pun more to twitter ahaks. Bagaimana nak pendekkan liling *link yang panjang? i know i know korang tu dah laa suka tweet benda panjang bertali arus *acehh . Lepas tu letak pulak link blog etc awak yang meleret-leret pulak. Tuto ni jugak sesuai untuk nak letak iklan iklan yang pepanjang tu kan. So tuto ini pasti berguna untuk korang si usahawan internet ni kan.

Follow me on twitter : @Dayah Danisha 

Dengan khidmat bit.ly dan goo.gl, segalanya mungkin! *ewah . Mesti biasa dengar kan dua benda tu? Okay kita teruskan sebelum aku huraiiii lebih panjaaaaaanggggggggg..

Korang tekan >SINI< . Lepas tu isi link korang or link yang hendak dipendekkan dekat tempat yang disediakan. Kemudian copy je laa link yang telah dipendekkan tu. Alohhh gampang benar sik ! *Ayat indon mai dah

*klik untuk tumbuh pembesaranya

See? Siap ada muka blog kita yang smart lagi tuuuuu! Same goes to bit.ly la. Tekan >SINI< . Letak link, then wait a few minute and press copy. 

*klik untuk tumbuh pembesaranya

Selesai . Kalau suka like :D


♥ Thank you usha entry diatas ! Like lah kalau suka ♥ !

12 comments:

Farah Waheda Wahid said...

nice tutor Dayah...thanks for sharing...

combi said...

tq..nice share :D

fasham said...

eh senangnye ....

Update:
http://lollista.blogspot.com/2013/07/running-man-coming-to-malaysia-yeorobun.html

Dayah Danisha said...

@Farah Waheda Wahid Welcome :D

Dayah Danisha said...

@combi WC :D

Dayah Danisha said...

@fasham a'ah , senang je ..

siti ZAHARA said...

thank for sharing dear..=)

syuk shusuke said...

Nice sharing :D

zeera lily said...

ok, nice sharing.. blh try pasni..

Dayah Danisha said...

@siti ZAHARA welcome sys

Dayah Danisha said...

@syuk shusuke Nice comment :D

Dayah Danisha said...

@zeera lily yaya , harus try .. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
footer