}

Jom usha entry ini

SEGMEN : DIRIKU ISTIMEWA

Views
Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Hollaa~ ! Aku ada join segmen yang bertajuk "Diriku Istimewa"
Amboi diri aku ni istimewa ke ? Ya , aku mengaku sebab semua ciptaan allah 
semuanya special .. :D Tapi ade beberapa perkara aku nak kongsi dengan korang apa yang istimewanya aku .. Mungkin entry ni panjang kod .. Tak pe ke tuan juri segmen ?
hehee..

*klik banner diatas untuk join !

Firstly , aku rasa istimewa sebab dilahirkan dari rahim perut ibuku yang bernama Che Sofiah Jamaluddin . Memang aku rasa bertuah lah.. Dulu kala , mak aku ni seorang model . Pernah ganding ngan Rozita Che Wan doe !~ Perhh.. Rozita Che Wan of course la tempat pertama .. Mak aku tempat ketiga.. Ok la tu kan2..


Seterusnya , *macam buat karangan lak pulak ;P Kawan-kawan aku gelar aku PUTERI ULAR ! Kenapa PUTERI ULAR ? Ceteka ? Acehh ! ingat ade ke orang nak main teka-teka dengan kau har ? :p Ala , orang saje je *ayat johan.. Hehee..

Tak , aku ni berani pegang ular . PEGANG ULAR ? Har , caye tak ? Alahai , tak caya ?. Tak pa baca sampai habis dulu . Aku boleh buktikan . Sebenarnya , family aku bela ular .. Kena ada lesen baru boleh bela.. Ular Sawa Batik dari Thailand . By the way ular sawa aku ni jinak.. :D

Family aku bela banyak ekor . Ular punti , ular air , Ular ikan terbang . Err ,, tak tahu la dengan nama ular ikan terbang .. Tapi dia boleh terbang . Tapi bukan terbang macam burung tu . Macam ayam terbang .. Terbang tak tinggi . Ular Anakonda pun ada weyh ! Besar gila kod ..

Ah ! Lupa . Nama ular aku tu Prince . Seks dia jantan . Family aku bela bukan letak kat rumah aku tapi rumah lain. Yang ada kat rumah aku just Prince tu je. Sebab apa bela ? Sebab family aku ada buat snake show dekat dewan sekolah time cuti sekolah . Pernah muka aku masuk surat khabar ! Perhh.. Gila malu :P.. Tapi sekarang ni ular sawa aku sudah menghilangkan diri .. Sedih T-T .  Sekarang ni dah tak buat snake show . Ular-ular tu diorang buat ape tah la..

Korang nak bukti kesahihan aku pernah cium ular ? Boleh je tengok gambar bawah ni . Time ni aku baru form 2 mybe laa.. Tak ingat , lama dah gambar ni .. Dalam folder laptop pun takdak . Aku jumpa gambar ni pun dalam profil facebook aku .


Ada gambar adik aku , Danish yang bulat tu dengan ular . Tapi entah kemana ia menghilang . Rugi .. Banyak kenangan dengan Prince ni . Prince aku ni ada parut dekat belakang . Macam kesan jahitan . Gaduh dengan siapa pun tak tahu laa.. Heee..

Keistimewaan aku yang terakhir aku pandai melukis ! Kira istimewa gak tu kan.. Tapi tak la tera sangat .. Boleh lah takat shadow dia . Bab-bab mewarna yang aku tak leh nak pi . Serius tak reti :p Kalah budak darjah satu pa kalau lawan . Hehee..



That's all !~ Jemput join cerita apa yang istimewa nya tentang korang . Klik banner kat atas untuk join atau klik SINI . By the way dah ikut semua syarat-syarat yang disediakan .. :D


♥ Thank you usha entry diatas ! Like lah kalau suka ♥ !

34 comments:

Cik Atynn said...

saya pun takut + geli bila nak pegang ular. Tapi, sayalah orang yang paling eksited bila nampak ular. haha..pelikkan.. :)

Dayah Danisha said...

@Cik Atynn Hahaa.. best pegang kulit dia .. licin je

sayang suhendar said...

thanks infonya

Dayah Danisha said...

@sayang suhendarJemput la join :D

yan shamba said...

ahhh..ular..scary nk pegang :)

Nur Afridayati said...

eeee, brani nye awak pegang..tak terkejut ke???

Dayah Danisha said...

@yan shamba Hahaa.. don't be scary .. Best pegang licin je..

Dayah Danisha said...

@Nur Afridayati Mula2 tu tkot la jugakk.. lma2 tidu pun sekli ngan prince tue . hehee..

sha dhira said...

hebatnya boleh pegang ular....
shad fly dr segmen yang sama..

Dayah Danisha said...

@sha dhira Hehee.. makaseh .. Ouh ! ok akan vist your entry

heirizalieyana said...

wah, , berani beb pgg ular. . yana sekalli powns xpernah pgg ular. . geli

NUR HAFIZAH said...

beraninyaa pegang ular . eii . heheh

Dayah Danisha said...

@heirizalieyanaAla try la pegang .. best taw > :D

Dayah Danisha said...

@NUR HAFIZAH Hehee... Awak pun bleh berni :D

zulaika zulkifly said...

balas kunjungan dayah , ular ? kalau sy yg jumpa ular , mmg sy ketuk smpai mati , geli+takut~

Yumida Huda said...

woooo..hebat! terkezut nengok ular tu....syabas!
sy tgk ular kecik pn akan melompat...

Myzz Tynee said...

braninye de..sy seumur hdup xpnh pegng ular..

Azlan Strider said...

perghh..patut laa puteri ular..rupanya main dengan ular betul-betul..hehhee

Regards,
-Strider-

Dayah Danisha said...

@zulaika zulkiflyHoit jangan katok dia .. kesian dia .. hehee

Dayah Danisha said...

Hihii.. terima kaseh.. @Yumida Huda lompat dayah sambut .. huu

Dayah Danisha said...

@Azlan Striderhihiii...

IsabellaIdura said...

Done follow...Thanks sudi follow saya.. love u..

memg hebat la..saya ada gak letak ular kat bahu tapi auto air mata keluar.. fuhh geli gila....!!

Dayah Danisha said...

@IsabellaIdura Sama2 love you too ..
Hehee.. awal2 memang geli .. lma2 pegng dia xrsa dah :D

nabila biela said...

wahh hebakk...done follow cini

eddy syrol said...

lukis gambaq pokcik ley? hehehe

Dayah Danisha said...

@nabila bielahuhuu..

Dayah Danisha said...

@eddy syrol Alamak ! tak reti la.. muka kartun je reti .. hehee

ZaloraTeamMY said...

Salam daripada Zalora Malaysia,

Kami sangat meminati blog anda dan cara penulisan anda menarik perhatian kami.

Kami ingin bertanya adakah anda pernah membeli-belah di www.zalora.com.my ? Kami berminat untuk menjalinkan kerjasama bersama anda.

Email kepada kami di zalorateam@zalora.com.my :)

Nina Maslizza said...

wah,ular..huhuhu done follow u dear

Dayah Danisha said...

@Nina MaslizzaHehee...

Iha Zaliza said...

Tahniah Dayah sebab menang, hoorayy :D iha takut tengok ular tu, hehe..
p/s: jangan try pusingkan tengkuk lagi tau, hihi..

Dayah Danisha said...

@Iha ZalizaYa2 , Dayah menang .. huhuu.. hahaa.. okey2

ainil fazieda said...

hati kental no makcik neyh sorang ? kak Ainil bkn stakat geli , nk dekat pon hnya Tuhan ja yg tau apa yg bergelodak lam hati :)

Dayah Danisha said...

@ainil faziedaHahaa.. nty kak ainil mai , nk bwa ular bagi kt kak ainil lah.. hihii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
footer