}

Jom usha entry ini

Bahaya Air Botol dalam Kereta

Views
Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Air dalam botol plastik di dalam kereta anda, sangatlah merbahaya!!!! Dengan cara inilah Sheryl Crow mengalami kanser payudara. Dia tampil di acara Ellen Show dan mengatakan perkara yang sama. Perkara ini telah diidentifikasikan sebagai penyebab paling utama pada kanser payudara, terutamanya di Australia.




Doktor berkata : Wanita tidak boleh meminum minuman yang sudah lama berada di dalam kereta. Hawa panas yang memanaskan bahan plastik dalam botol memiliki bahan kimia tertentu yang boleh menyebabkan kanser payudara.

Jadi sila berhati-hati dan jangan minum air dalam botol plastik yang sudah ditinggalkan di dalam kereta, dan share perkara ini untuk pengetahuan rakan-rakan anda. Maklumat seperti ini sangatlah kita perlukan dan kita harus berhati-hati, dan mungkin akan menyelamatkan hidup kita. Hawa panas dapat menyebabkan toksin/racun dari plastik menjadi bocor dan bercampur dengan air dan mereka telah menemukan racun ini pada jaringan payudara. Sebaik mungkin gunakan gelas stainless steel atau botol kaca. Biarlah semua orang yang mempunyai isteri atau teman wanita atau anak perempuan mengetahui ini semua.

Seperti yg kita sedia maklum, di dalam Islam ada menyatakan air terbahagi kepada 4 dan salah satunya ialah air musyammas iaitu air yang terdedah kepada matahari sememangnye tidak elok diminum kerana kebarangkalian boleh bertukar kepada racun.

Waallu a'alam

Tengok betapa bahayanya kan .. Jangan anggap benda ni remeh temeh ja . Kang " Nasi sudah menjadi bubur" kita tak boleh nak buat apa dah .


♥ Thank you usha entry diatas ! Like lah kalau suka ♥ !

4 comments:

Anis Zainudin said...

la..yeke?..thanks share :)

Dayah Danisha said...

@Anis Zainudin sma2

Haruno Hana 하나 said...

sebab tu dalam Islam sendiri melarang minum air yg terdedah pada cahaya matahari (panas).. thanks for sharing :)

Dayah Danisha said...

@Haruno Hana 하나 sama2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
footer