}

Jom usha entry ini

CARA DELETE/DISABLE AUTOPOST DAN AUTOLIKE FACEBOOK

Views
Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Sebelum aku nak ajar CARA DELETE/DISABLE AUTOPOST DAN AUTOLIKE FACEBOOK , aku nak ajak korang invite kan diri korang masok dalam group aku . Friend dalam tu ada lah 5,+++ members(38 new) Group yang diberi nama  we are BLOGGER AWESOME


Sejak dua menjak kebelakangan ini, Facebook seakan-akan menggila apabila banyak autopost / autolike yang berlaku secara spam apabila pengguna tertekan @ gedik tekan @ sengaja tekan link-link yang di post. Anda boleh faham sendiri la dengan apa yang aku maksudkan kan? Macam gambar kat bawah ni!



Nampak virus tu?? Post ini akan ter-auto post masuk dalam semua group-group yang kita join tanpa kita sedar. Kira macam spam lah kata mudahnya.



Jom kita mulakan ...

CARA DELETE/DISABLE AUTOPOST DAN AUTOLIKE FACEBOOK

1. Login Facebook.
2. Klik Account Setting.
3. Cari perkataan Apps dan klik ( tool sebelah kiri anda ).
4. Pilih app mana yang anda nak buang. Kalau tengok pada gambar atas, mungkin app 
   Smartphone and so on . Anda cari perkataan tu. Kemudian klik pada pangkah hujung app anda.
5. Satu Pop-window akan keluar. Anda ikut step macam gambar kat bawah. Mark petak tu.



6. Siap! 
7. Ulang steps yang sama untuk delete app yang anda rasa tak berguna untuk kesejahteraan hidup anda. Selamat Mencuba!






♥ Thank you usha entry diatas ! Like lah kalau suka ♥ !

4 comments:

rendy rhembest said...

Makasi ya ibu hacker atas ilmunya :p

Dayah Danisha said...

@rendy rhembestibu ? Hehee... sama2

Duke aman said...

salam dayah...boleh ajar saya cara nak auto post ke group, page fb n sbgai nye....saya sanggup bayar skill awk...please awk bleh sms saya 0179034424...

Dayah Danisha said...

@Duke aman In sha Allah , dayah buat tutorialnya later~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
footer