}

Jom usha entry ini

Aktifkan Virtual Home Button ( IPhone )

Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Iphone aku tadak button home ? Agak kehairanan *new user katakan .
Dok fikir lah macam-macam and resultnya aku search google .
Bagi yang tatahu cane follow this step .
For iPhone users only ^^

(has been translated in malay)
Bagi beberapa pengguna baru iDevice ( iPhone / iPad / iPod ) akan sangat berhati - hati untuk menekan butang Home kerana butang ini merupakan satu - satunya butang untuk menutup aplikasi dan kembali ke laman utama .
Ketakutan ini wajar kerana beberapa pengguna merasa bimbang bila terlalu sering ditekan       akan membuat butang home tersebut menjadi rosak . Untuk menjawab kebimbangan tersebut   ternyata Apple sudah memberikan alternatif , iaitu Assistive Touch atau beberapa orang awam menyebutnya Virtual Home Button .                                         -Vickzkater.com-

First you must choose Settings > General > Accessibility > AssistiveTouch > Turn On






Then , akan muncul lah kotak kecil tu , and successful ! itulah Virtual Home Button atau pengganti tombol Home bagi yang tatahu . Hee , good luck!


Syaitan jadikan bilik air sebagai rumah

Assalamualaikum ♥
Peacee Yo(!) ^_^v

Sebuah hadis, Rasulullah SAW bercerita bahawa Iblis meminta tempat tinggal kepada Allah SWT seperti halnya Allah SWT memberikan tempat tinggal anak-anak Adam berada di bumi.

'' Ya Allah, adam dan keturunannya Engkau beri tempat tinggal di bumi, maka berilah pula aku tempat tinggal,'' kata iblis.
Allah SWT berfirman;'' Tempat tinggalmu adalah air (bilik mandi atau jamban),'' (HR. Bukhari).


Dari situlah kemudian iblis menggoda setiap orang yang memasuki rumahnya yang berupa bilik mandi, jamban atau tandas.

Godaan iblis bermacam cara. Contohnya menggoda manusia agar;

1. Berada lama di dalam bilik mandi.
2. Bernyanyi atau berkata-kata.
3. Bermain-main air atau sesuatu yang lain (bawa ipod mendengar muzik).
4. Membisik seseorang supaya kencing sambil berdiri.
5. Membiarkan baju yang kotor tergantung dalam bilik mandi.
6. Melupakan seseorang untuk berdoa ketika akan masuk atau keluar dari bilik     mandi.
7. Melakukan perkara tidak soapan.
8. Melakukan Wuduk sambil telanjang.
9. Menconteng dinding bilik mandi.
10. Merancang kejahatan.



Oleh itu berhati-hatilah sewaktu berada di dalam bilik air atau bilik mandi. Tips yang baik adalah dengan mandi, buang air dan lain-lain sewajarnya saja. Lebih cepat lebih baik.

Lagu blog PILIHAN

Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Hi , lama tak update blog . Hari ni nak update tentang "Lagu blog PILIHAN" . Sebenar ramai yang tanya blog ni lagu dia apa? penyanyi dia siapa? and bla bla bla. Jenuh nak menjawabnya .
Better I jawab kat sini lah senang . Hahaha!  

Ok , tajuk lagu blog aku ini yang sedap merdu and so on tu *hehee ..
ialah ....
Jeng Jeng Jeng



YOU - Nur Jannah Alia

Thanks to me :3 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
footer