}

Jom usha entry ini

Jawapan Iblis kepada soalan Rasulullah

Assalamualaikum  
Peacee Yo(!) ^_^v





RASULULLAH : "apa yang dapat membakar hatimu?"
IBLIS :"istighfar di waktu siang dan malam" 

RASULULLAH :"apa yang dapat mencoreng wajahmu?"
IBLIS :"sedekah yang diam-diam" 

RASULULLAH : "apa yang dapat menusuk matamu?"
 IBLIS :"solat fajar"

RASULULLAH :apa yang dapat memukul kepalamu?"
IBLIS :"solat berjemaah"

RASULULLAH : "apa yang paling menggangumu?"
IBLIS :"majlis para ulama"

RASULULLAH :"bagaimana cara makanmu?"
IBLIS :"dengan tangan kiri dan jariku"

RASULULLAH:"di manakah kau menaungi anak-anakmu di musim panas"
IBLIS:"dibawah kuku manusia"

RASULULLAH:"siapa temanmu wahai iblis?"
IBLIS:"penzina"

RASULULLAH:"siapa tamumu?"
IBLIS:"pencuri"



RASULULLAH :"siapa utusanmu?"
IBLIS:"tukang sihir(dukun)"

RASULULLAH:"apa yang membuatmu gembira?"
IBLIS:"bersumpah dengan cerai"

RASULULLAH:"siapa kekasihmu?"
IBLIS:"orang yang meninggalkan solat Jumaat"

RASULULLAH:"siapa manusia yang paling membahagiakanmu?"
IBLIS:"orang yang meninggalkan solat dengan sengaja"

Renungkanlah wahai hamba Allah sekalian . . .kita pastinya tak nak berkawan atau membahagiakan IBLIS kan ?


Copy by Aimy Razali

KEYBOARD LAPTOP ROSAK!

Assalamualaikum 
Peacee Yo(!) ^_^v

Keyboard laptop aku rosak,  boleh menaip tapi 
akan jadi macam gambar dibawah ni.. 



Arif ni peqli aku padat hoi. Apalagi aku guna la on-screen keyboard 
macam ni ..



Cara-cara 

  • Klik START
  • Klik PROGRAM
  • Klik accessories
  • Klik acssibility
  • Klik On-Sceen Keyboard

kalau tak jumpa acssibility, guna cara ni

  • Klik START
  • Klik PROGRAM
  • Klik Ease of Access
  • Klik On-Sceen Keyboard

Nanti keluarlah keyboard macam tu.

Ada satu lagi

  • Klik Start 
  •  Run 
  •  Ketikkan “OSK” (tanpa tanda petik) 
  • OK

Taraaa! selamat meng"enjoy" :D


MINI GIVEAWAY NOVEL OH NOVEL

Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

(Klik banner untuk join)

Hadiah utama 

" Novel MiSS & MRS"

Syarat WAJIB
1. Follow Blog cik akak yang comel.
2. Lekat banner atas tu dalam entri.
3. Letak tajuk " MINI GIVEAWAY NOVEL OH NOVEL".
4. Klik [COMEL] cik akak....pastikan habis loading.
COMEL ] [ COMEL ] [ COMEL ] [ COMEL ] [COMEL ] [ COMEL ]
5. Klik iklan komli & nuffnang cik akak. 

TAMAT : 22 FEBRUARI 2014 jam 8.00 malam


Change Facebook Theme

Assalamualaikum  
Peacee Yo(!) ^_^v

Hey uolls ! Hari ni excited nak buat tutorial ni . Sebab apa ? Sebab awesome gilaa!! Arhh . 
Tutorial yang aku nak ajar ni ialah Change Facebook Theme
Sekarang kan heboh kad facebook . Yang kes autotag tu . Nak tunjuk cara nak tukar background facebook . Macam-macam theme ada . Aku lebih sukakan theme music omputih , sebab lagu tu kira boleh blah laa sambil online.

Caranya senang jer . Korang click link yang satgi aku bagi , then copy semua tulisan . Nak cepat tekan Ctrl+A serentak dekat keyboard masing . Pastu pegi kad facebook then tekan F12 kad barisan atas keyboard . Wait a few second and taraa! jadi kan? 

*Attension* Ni untuk pengguna Google Chorme jer

Tema facebook Sword Art Online + Musik *Lagu jepun 
( Link )



 Facebook Theme + Music *Lagu english
Link )


Facebook Theme + Music *Lagu secret
Link )

Nak tahu cuba lah sendiri xD

Facebook Theme CUTE MINION + Music * TREASURE BY BRUNO MARS
( Link )



*UPDATE 2/6/14*

FACEBOOK BACKGROUND SPONGEBOB 
Link )



Tema Bintang kelap-kelip + emoji warna warni + musik + lihat pengintip profilmu
Link )



FACEBOOK BACKGROUND 2014
Link )


FACEBOOK BACKGROUND TIN STYLE
Link )


Kalau tanak , nak buang just click F5

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
footer