}

Jom usha entry ini

TSHIRT PRINTING IH GIVEAWAY BY HAZWAN HAIRY

Assalamualaikum  
Peacee Yo(!) ^_^v

ASSALAMUALAIKUM

Dengan ini saya Hazwan hairy ingin melancarkan satu lagi contest di penghujung tahun 2013 ni kepada korang blogger dan followers blog hazwanhairy.com ni.. Untuk GA ni saya di wakilkan oleh pihak Tshirt Printing IH untuk menganjurkan Tshirt Printing Ih Giveaway by Hazwan Hairy yang akan bermula dari 13/11/2013 sehingga 30/11/2013


SYARAT-SYARAT
1. Anda mestilah FOLLOWERS blog ini
2. LIKE page penaja : 
3. Tajuk : TSHIRT PRINTING IH GIVEAWAY BY HAZWAN HAIRY
4. Copy Paste kod dalam entry korang
5. Link kan entry anda pada post entry ini..

Simple saja kan..

HADIAH :
1 helai baju I Love Blogging
2 helai baju Geek
2 Fridge Magnet Krabi
5 Keychain Krabi

Pemenang akan di pilih melalui Random.org
Senarai peserta akan di list untuk korang BLOGWALKING 

Dengan harapan korang semua dapat support GA simple dari Tshirt Printing IH dan juga saya blogger Hazwan Hairy..


*Teringin

Minta fake relay boleh?

Assalamualaikum  
Peacee Yo(!) ^_^v

Semalam aku on facebook . Tertiba jumpa status member A . Agak terkejut jugak lah , sebelum jumpa status member A aku ada terserempak dengan status member B . Status member B : "Nak fake relay satu bule?" .  Fake relationship yang sebetulnya dan diringkas menjadi fake relay. 



Status member A memang ada  kena mengena dengan status member B . Suatu kebetulan ? Daripada aku dok pot pet korang baca kad gambar bawah ni . Kalau tulisan dia agak kecik , jenuh nak zoom banyak kali , scroll je bawah aku copy paste balik apa yang dia tulis . 



Adik-adik mohon baca,walaupun panjang tapi banyak isi tersirat
Ramainya adik-adik aku yang membuat status: "Nak fake relay satu boleh?" "Siapa nak couple dengan saya?" "Nak pakwe satu! Anyone?" "Still single. Who want to be my couple?"

Setiap kali 'abang' baca status adik-adik, abang selalu buat mimik muka abang sewaktu abang buka penutup jamban di tandas awam. Bila orang cakap adik murah, adik selalu cakap, "kau bukan Tuhan nak judge2 orang." Bila orang cakap adik gedik, adik selalu cakap, "setiap orang buat dosa. kau pun bukan perfect sangat." Bila orang burukkan adik, adik selalu cakap, "please don't bash me. setiap orang ada cerita masing-masing. aku tak pernah sebarkan aib orang. kau tahu tak berdosa bila sebarkan aib orang?"

Hakikatnya, walau apa jua pun ceritanya, adik tetap bersalah dalam hal ini. Adik tawarkan diri untok couple dengan orang lain? Tahukah adik pekerjaan apa yang serupa dengan perbuatan adik itu? PELACUR. Pelacur sahaja yang meminta-minta maruahnya dirobek. Malah, adik buat lebih teruk daripada pelacur. Pelacur tak meminta-minta di Facebook. Kalau adik ada 2000 friends di Facebook,maknanya adik meminta-minta kepada 2000 orang untok maruah adik digadai.

Adik ingat,bila adik buat benda tu, orang akan kata adik hot ke? Atau adik rasa, adik akan dapat pasangan terbaik ke? TIDAK. Orang akan mengata adik dan orang akan sentiasa memandang rendah terhadap adik. Pasangan yang akan couple dengan adik bukan orang yang baik, kerana orang yang baik takkan suka perempuan murah. Sedangkan orang yang kurang baik pun tak nak perempuan murah, apatah lagilah orang baik ye tak?

Orang akan memandang rendah terhadap adik. Orang cakap adik murah, orang cakap adik desperate, orang cakap adik poyo, orang cakap adik jahat. Lepas tu adik kata mereka suka judge orang kan? Padahal dik, adik sendiri yang buat orang judge adik. Kalau adik tak buat, orang tak judge. Kalau adik tak buat, orang takkan keji. Adik jangan salahkan orang. Salahkan diri sendiri. Buruk sangat perangai tu, dik. Bila adik sunyi, couple bukan penyelesaian. Adik ada mak ayah. Kalau tiada, adik ada kawan-kawan. Kalau tiada, adik ada orang sekeliling. Kalau adik tiada sesiapa, adik jadilah orang yang soleh dan solehah kerana Allah sentiasa ada untok adik. Perangai yang buruk, ibarat tahi.

Meminta-minta couple kepada orang itu adalah perbuatan buruk. Meminta-minta couple kepada orang dikhalayak ramai, maka berlonggok-longgok tahi dicampak ke seluruh badan adik. Bila orang kata adik busuk, adik marah orang tu. Apa yang adik buat, sebenarnya adik perlu bersihkan semula tahi itu.

Cara membersihkannya adalah dengan taubat dan tidak mengulangi perbuatan itu. Adik, perjalanan maseh jauh. Di universiti,di tempat kerja, di mana-mana yang adik akan berada, ramai lagi peneman sunyi adik. Kita nak couple, kena pastikan kita dah confirm nak kahwin dengan orang tu. Kalau setakat nak couple dua tiga bulan lepas tu clash, buang masa sahaja. Dahlah duit topup mak ayah bagi. Ingat sebelum terkena.

P/S : Peringatan buat diri aku dan juga korang ^^

Remaja hilang di Villa Nabila terjawab

Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Sejak beberapa hari ini kecoh di laman sosial mengenai kononnya seorang remaja “Hilang di Villa Nabila”. Berita ini tersebar luas di media termasuk di Buletin Utama TV3 semalam(18/11/2013). Kes remaja bernama Mohd Izzat Izuddin Hussin yang dilaporkan hilang sabtu lalu disebarkan di media massa kerana ada laporan polis di buat oleh ibu mangsa.



Ada juga pihak yang membuat andaian dan pendapat bahawa remaja itu disorok oleh makhluk halus yang berada di Villa Nabila. Bagaimanapun semua andaian dan pendapat itu tidak boleh dipakai kerana tiada bukti sahih 100%. Semua pihak boleh membuat andaian tetapi tanpa bukti yang kukuh kita tidak boleh mempercayainya 100%.





Terbaru melalui sumber yang boleh dipercayai iaitu blog Mazidul Akmal(Wartawan TV3) telah melaporkan bahawa remaja yang dilaporkan hilang di Villa Nabila sudah ditermui awal pagi tadi.  Remaja, Izzat Izuddin Hussin telah ditemui di Flat Desa Mutiara, Johor Bahru selepas tengah malam tadi. Remaja berkenaan bersama dua rakan lelaki dan perempuan dirakamkan kenyataan di Balai Polis Bandar Dato’ Onn.





Izzat yang sebelum ini memasuki Villa Nabila dikatakan membuat keputusan tidak pulang ke rumah dan tinggal di rumah rakannya. Setelah Buletin Utama menyiarkan berita mengenai kehilangan remaja itu, orang awam yang tinggal di Flat Desa Mutiara  telah menyalurkan maklumat kepada pihak polis.



P/S: Satu Malaysia ditipu dengan permainan budak ni. -,-
sumber : google

SEGMEN MACAM CANTIK JE MACAM COMEL JE

Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Seriously , lama gila aku tak hapdate blog . Kira dok edit blog orang jer . 
Blog aku pun ada warna3 hijau *kalau perasan lah kes aku edit tak habeh lagi. 
Entry kali ini nak join segmen : Macam Cantik , Macam Comel jer .
Taklah berhabuk sangat blog ni . 

Tarikh tamat segmen ni hari ini 19/11 . OMG! Agak3 sempat kod . Jam baru pukul 5.05a.m .
Mak dara mendapat idea untuk membuat segmen bertajuk "MACAM CANTIK JE MACAM COMEL JE" disebabkan baru3 ni kan heboh tentang video Macam comel jer , Macam cantik jer tue ..

[Klik banner for join!]


Nahh ! Setempek header Mak Dara . Macam cute jer , macam comel jer , macam segak jer..
Aku pun ada gak nak letak gambar aku yang macam huduh jer , macam terok jer , macam tah pape jer.













Miaauuww3x! hehee.. Macam gege jer :3 Muahaa.. 
Mak Dara nak gambar yang fokus dekad mata , ne macam nak fokus dekat kuku jer . 
Takpa dak Mak Dara? *Buad muka comel dekad Mak Dara .
Hehee.. Itu Saja. Assalamua'alaikum . 

Oh! By the way aku dapat tahu segmen ni dari member group aku, we are BLOGGER AWESOME.
Member in that's group have 6,+++. Jadi , jemputlah join sekali . 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
footer