}

Jom usha entry ini

Giveaway Ramadhan by JiwaRosak

Assalamualaikum  
Peacee Yo(!) ^_^v


Giveaway Ramadhan by JiwarOsak



Tuto : Pendekkan link yang panjang berjela

Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Tengahari ni aku nak share satu tutorial yang mungkin diperlukan untuk budak budak twitter sebab tuto ni pun more to twitter ahaks. Bagaimana nak pendekkan liling *link yang panjang? i know i know korang tu dah laa suka tweet benda panjang bertali arus *acehh . Lepas tu letak pulak link blog etc awak yang meleret-leret pulak. Tuto ni jugak sesuai untuk nak letak iklan iklan yang pepanjang tu kan. So tuto ini pasti berguna untuk korang si usahawan internet ni kan.

Follow me on twitter : @Dayah Danisha 

Dengan khidmat bit.ly dan goo.gl, segalanya mungkin! *ewah . Mesti biasa dengar kan dua benda tu? Okay kita teruskan sebelum aku huraiiii lebih panjaaaaaanggggggggg..

Korang tekan >SINI< . Lepas tu isi link korang or link yang hendak dipendekkan dekat tempat yang disediakan. Kemudian copy je laa link yang telah dipendekkan tu. Alohhh gampang benar sik ! *Ayat indon mai dah

*klik untuk tumbuh pembesaranya

See? Siap ada muka blog kita yang smart lagi tuuuuu! Same goes to bit.ly la. Tekan >SINI< . Letak link, then wait a few minute and press copy. 

*klik untuk tumbuh pembesaranya

Selesai . Kalau suka like :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
footer