}

Jom usha entry ini

Mural - Conteng Dinding Sekolah

Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Seminggu sudah aku ulang alik dari rumah ke sekolah , rumah , sekolah .
Ada pertandingan melukis & mengecat dinding . 
50 buah sekolah yang terpilih je yang boleh masuk pertandingan ni .
Dengar²  johan hadiah RM20,000 ! Wuuaahh !
Penat weyh (!) . Dalam seminggu dua hari je tak mai .. 
Hari ni tidak last day for mural tue . Tapi background belum habeh di cat. 
So, esok kena lah pegi esok .

Ne antara gambar yang telah disnap oleh Syazwani Syokri & Hakirah Norain . 
Tapi sayang Syuhada *my twin tak dak pulak .. 
Pi mana kod nak abaq . Sunyi lagu tue je 



Firstly , mesti gambar aku ! XP . Di snap by Hakirah Norain




Nampak kurang cun kan ? Tu tak tambah line hitam lagi ..



Yang baju oren tu dia dulu wakil sekolah lawan negeri lain dalam pertandingan melukis & mewarna .
Dalam 50 buah sekolah , dia wakil sekolah mergong johan kod ..


Baju hitam tue Dayah F sebab aku Dayah D .. :D
Baju putih tue Syazwani Syokri ...



Ini cikgu seni aku Cikgu Fauziah . Orang gelar Cikgu G ..



Camera tak cunn...






Ini ialah cikgu apetah .. Aku mana kenai , budak baru katakan .. Isteri Cikgu Nasri..



Ni lah Cikgu Nasri...


Lukis jangan tak lukis ...



Air kotak dutch lady aku tersesat -,-!


Ganaih dak bas kolah 3:) ! Keluar ayat kedah dah...


Smile :)





Melayu , Cina , India




Yang baju putih tue Hakirah Norain..



Arif kata ' jenuh nak bagi makan kalau lampu isyarat lagu ni.. '


Berhenti ! Reader blog sedang membaca blog aku . XD




Baju putih tu orang Sabah .. Ayah orang Sarawak , Mak orang Sabah .. Pindah sini dok ngan tok .
Tak silap lah ..



Mat Selamat



Cikgu G action pegang tangan Mat Selamat


Golbin biru tu cantik kan sebab ada ton .. Aku ngan cikgu lah buat tue .. Ok itu saja .. :D
Enjoy :D

p/s: Keputusan pemenang bagi mural >KLIK SINI<

Cara nak create twitter

Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Tadi kawan suruh ajar camna nak buat acc twitter .. 


Pertama sekali pergi ke Twitter.com dan anda akan nampak muka depan laman webnya seperti di bawah:


2. Kemudian isi nama penuh, email anda dan juga password (kata laluan) yang anda mahukan.


3. Kemudian Klik pada butang Sign up.
Anda akan di bawa ke paparan seperti di bawah.


4. Isi lah dalam ruangan tu . Pastikan maklumat adalah betul dan pada ruangan username, isikan username pilihan anda. Untuk makluman, username ini merupakan identiti anda di Twitter. Pilih username yang bersesuaian. Kemudian klik butang Create my account .

p/s : Klik disini sekiranya anda masih belum mempunyai akaun email . Create acc Gmail

5. Anda akan di bawa ke paparan utama akaun Twitter anda.



6. Anda kini telah memiliki akaun Twitter.
Langkah seterusnya ialah untuk mengemaskini akaun twitter anda.
Langkah pertama yang anda boleh lakukan ialah dengan klik butang Next Step: interest untuk memilih topik yang anda minati.
Kemudian anda boleh klik Next Step: friend untuk mencari rakan anda yang mengunakan senarai email seperti gmail dan yahoo.

Oh ya. Jangan lupa untuk memeriksa email anda untuk mengesahkan pendaftaran akaun twitter tadi.



*klik pautan (link) yang diberikan melalui email anda untuk pengesahan

Sekarang anda telahpun berjaya membuka akaun twitter. Selepas ini anda boleh cuba-cuba untuk mengemaskini setting pada akaun twitter tersebut. Contohnya anda boleh kemaskini gambar profil, timezone dan lain-lain. Cubalah.

P/S : Dah buat tue follow lah aku :D @dayahdanisha
*confirm follow balik



Segmen Follow Mollow Dan Menang

Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Lama rasa nya kod tak join segmen .
 Hari ini nak join satu segmen yang bertajuk "Segmen Follow Mollow Dan Menang" dengan berharap dapat jadi pemenang . Aminn.. :D



Follower aku sekarang ne ada : 653 
*Korang follow , confirm follow back .

Hadiah2x yang awesome 

Hadiah Dari Alya Jane
   1. Camera Lomo Aquapic x1
   2. Topup Rm10 x1
   3. Topup Rm5   x2
   4. Blog Review   x10
   5. Bloglist sampai 31.12.13.  x10.

=24

    Hadiah dari AmerCorner.
    1. Camera lomo aquapic x1.
    2. Topup RM5 x4
    3. Review Blog  x5.
    4. Bloglist sehingga 31.12.13  x10.

=20

Korang pun join lah .. Kalau korang join datang dari Blog Amercorner.com
nak post entry yang join tu kena post kat komen SINI
Ok itu sahaja .. Tataa



Cara nak buat blog

Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Kejab tadi ada kawan ni tanya aku macam mana nak buat blog. Bagi yang tak dak blog lagi
dan teringin nak ada blog boleh la ikut tutorial ne ..
Jom-jom aku nak tunjukkan cara dia.



1. Korang kena lah buat satu akaun Gmail dulu.Sebab lebih mudah kalau guna email dari google ni
*tak tahu nak buat emel boleh KLIK SINI
2. Taip dekat search box korang www.blogger.com dan enter.
3. Lepas tu dia akan jadi macam ni kan


4. Selepas tu masukkan email dan password Gmail korang dalam tempat kosong ni .


5. Selepas itu dia akan naik pula macam ni. Korang boleh pilih yang mana-mana ja.
Untuk tutorial ini Aku pilih Blogger profile



6. Kemudian masukkan nama profil korang dalam tempat kosong tu kemudian tekan butang  'continue to blogger'


  
7. Sekarang dah siap sudah profil blog korang .Tunggu dulu blog korang tak siap lagi sebab korang tak create blog lagi.Sekarang klik 'New Blog'


8. Selepas itu isilah nama blog , alamat blog korang dan pilihlah template yang korang suka. 
Aku sarankan pilih template simple sebab senang nak edit
Selepas sudah siap semua klik 'create blog' . Senang kan ?


9. Sekarang sudah sedia untuk bergelar blogger.klik butang oren yang ada pensil tu untuk menulis.



Dah boleh kan... ok jumpa di lain tutorial                
Like sikit jom 


P/S : Tak faham tanya lah ..







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
footer