}

Jom usha entry ini

MY CAREER PHOTO CONTEST

Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v



Join segmen lagi ? Sebenarnya , aku nak join segmen "MY CAREER PHOTO CONTEST"
hari tu lagi .. Tapi masalahnya gambar tengah proses .
Hehe.. Gambar ni lah aku pertaruhkan ..
Dan gambar ne aku aku letak di cover timeline


Time ni aku dok di Kampung Napoh . Kenduri khawin sepupu .
Gambar ni disnap menggunakan camera Nikon D300s kod . Entahlah..
"Curi" dari pak teh punya :D

Korang jom join jugak ?!

Segmen Blogger Muslimah

Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v


Aku join segmen Sifu aku lagi ! Sapa lagi kalau bukan Cikgu Hafizz Aziz . 
Kali ni dapat doodle .. Kalau dapat tu kira first time lah ..
Harap aku dapat .. Aminn.. :D

Warna untuk baju dan tudung : Semestinya nak unggu dan biru ! *pandai2 cikgu padankan >_<
Nickname di doodle : Dayah Danish lah .. * Danish nama adik

Tag 2 rakan blogger muslimah :



Bukti dah tekan button SHARE FACEBOOK pasti dah ketahui kan ..
Siap tag mention nama lagi :D.

Maybe aku akan buat doodle nie untuk 100 blogger yang terpantas join kot. Kalau tak sampai 100 orang join, aku akan buat untuk semua blogger lah. Hihihihi. So itu ja kot. Selamat bersegmen ye semua. Peace. -Kata-kata muatiara dari Cikgu Hafizz-


Bahaya Air Botol dalam Kereta

Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Air dalam botol plastik di dalam kereta anda, sangatlah merbahaya!!!! Dengan cara inilah Sheryl Crow mengalami kanser payudara. Dia tampil di acara Ellen Show dan mengatakan perkara yang sama. Perkara ini telah diidentifikasikan sebagai penyebab paling utama pada kanser payudara, terutamanya di Australia.




Doktor berkata : Wanita tidak boleh meminum minuman yang sudah lama berada di dalam kereta. Hawa panas yang memanaskan bahan plastik dalam botol memiliki bahan kimia tertentu yang boleh menyebabkan kanser payudara.

Jadi sila berhati-hati dan jangan minum air dalam botol plastik yang sudah ditinggalkan di dalam kereta, dan share perkara ini untuk pengetahuan rakan-rakan anda. Maklumat seperti ini sangatlah kita perlukan dan kita harus berhati-hati, dan mungkin akan menyelamatkan hidup kita. Hawa panas dapat menyebabkan toksin/racun dari plastik menjadi bocor dan bercampur dengan air dan mereka telah menemukan racun ini pada jaringan payudara. Sebaik mungkin gunakan gelas stainless steel atau botol kaca. Biarlah semua orang yang mempunyai isteri atau teman wanita atau anak perempuan mengetahui ini semua.

Seperti yg kita sedia maklum, di dalam Islam ada menyatakan air terbahagi kepada 4 dan salah satunya ialah air musyammas iaitu air yang terdedah kepada matahari sememangnye tidak elok diminum kerana kebarangkalian boleh bertukar kepada racun.

Waallu a'alam

Tengok betapa bahayanya kan .. Jangan anggap benda ni remeh temeh ja . Kang " Nasi sudah menjadi bubur" kita tak boleh nak buat apa dah .

Segmen Jom Pilih Hadiah

Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v


Wahh ! Segmen kali ni boleh pilih lah hadiah . Kena pilih dua hadiah dari 49 hadiah !
Korang gila ke tak nak join segmen paling awesome ni ?!
*Ok sorry kata korang gila . Hee

p/s: kalau tak join memang tersangat pelik..hehe..tekan SINI untuk join sekali

-Kata owner yang anjurkan segmen ni-


Aku harap korang boleh luangkan sedikit masa untuk join segmen ni . Dah lebih 4++ orang 
yang join . Jom kita meriahkan lagi bagi cukup 5++ pulak :D

Hari tu nak join dah tapi mark dulu . Sebab masa tak mengizinkan .
Sekarang baru berpeluang . 

Tanpa membuang masa aku nak pilih hadiah la . 
Ni lah hadiah yang aku nak sangat
*hope sangat dapat . Isha-Allah , Amin

Pilihan pertama :

  or  

Pilihan kedua :


Yang pasti aku dah ikut semua syarat-syarat yang ditetapkan .

Kaki nota: Kenapa pilih 3 ? Padahal dua je kena pilih . Baju peplum tu rasanya boleh diketegorikan jenis yang sama . Tu aku letak dua-dua :D


Novel ! Finally i get it

Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Hari tu aku ada join segmen dari cikgu Amier . 
Segmen ni suruh menceritakan keistimewaan diri . 
Cikgu ni ajar sekolah khas ouh . 
Aku cerita lah kisah aku dalam entri Segmen : Diriku Istimewa 

Aku buat entry ni just want to say for Cikgu Amier "Thanks for choose me" .
Disebabkan aku terpilih aku memenangi Sebuah novel yang bertajuk "Kejab Ada , Kejab Tak Ada"


 Nilah bukti hadiah diterima . Posmen mai rumah pukul 12.50 , hari rabu . Time sekolah , sekolah balik pukul 2.10 . Memang tak dan la kan . Takan posmen nak tunggu kan ..
Kena la pi pejabat pos . Tu pun pi esok *khamis





Aku ada juga rasa terkilan dengan orang-orang yang selalu salah eja nama aku 
Nama aku Nor Hidayah bukan Nur Hidayah. 
Kalau orang dok buh Nur suruh mak tukar nama lah senang kan .




See ? Aku dah dapat . Aku baca sampai bab 7 dah . Best sangat . Romeo panggil kat Juliet Chipsmore.
Serius kalau korang tengok riaksi aku time aku tengok penguhuman pemenang
mybe korang akan kata aku ne monyet .
Sebab aku melompat-lombat like monyet kes gembira tidak terhingga dibuatnya .

For Cikgu Amier : Thank you !
Dia wujud di saat mereka mahu dan dia pergi di saat mereka menemui apa yang dicari -kejab ada kejab tak ada-


Giveaway Naili Shoppe Di Mialiana.com

Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v


NAILI SHOPPE : Kedai Online Termurah Di Pasaran

Naili Shoppe merupakan pemborong, pengedar dan penjual pelbagai produk kecantikan, kesihatan, tudung (bawal, labuh, ratu), stoking buluh, shawls serta pelbagai jenis aksesori bagi Putrajaya, Bangi, Sepang, Salak Tinggi, Puchong, Kajang, Seri Kembangan dan kawasan sekitarnya.

Antara produk kesihatan dan kecantikan yang dijual di Naili Shoppe ini ialah D’Herbs, Anugerah, V’Asia, Jamu Ratu Malaya, Nurbeautyline, Fellina, Megah Perawan, CocoaCollagen, Avail, Pamoga - Vida Beauty, Beauty Umairah, Tropica Bioherbs, Jamu Jelita, Hijrah, Smartherbs, Pompure, D’Qistee, Produk Sunnah, Jerslin, Jamu Ratu Dara dan banyak lagi.

PEMBELIAN SECARA ONLINE AMAT DIALU-ALUKAN

Untuk keterangan lanjut sila hubungi :-
Puan Naili : 013-3913 349
Blog : www.naili-shoppe.com
Emel  : nailishoppe@gmail.com
Alamat Premis :
Naili Shoppe
T00-UF2, Blok C
Pangsapuri Putra Damai
Jalan P11E Presint 11
Putrajaya
Business Hours :
Isnin – Jumaat ( 10 pagi – 9 malam )
Sabtu – Ahad ( 10 pagi – 8 malam )

Syarat Penyertaan Giveaway
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Like Fanpage NailiShoppe dan Add To Circle Google+ Naili S
  3. Like Fanpage Keledek Pedas dan Add To Circle Google+ Dennis Zill
  4. Buat entri bertajuk Giveaway Naili Shoppe Di Mialiana.com
  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri INI.
  7. Pemenang akan ditentukan melalui cabutan bertuah secara manual.
  8. Giveaway ini akan berlangsung dari 12.01 pagi 23/3/2013 sehingga 11.59 malam 7/4/2013

Hadiah Giveaway - Wang Tunai Berjumlah RM 200.00
  • Pertama : RM 40 X 1 orang
  • Kedua : RM 30 X 2 orang
  • Ketiga : RM 20 X 2 orang
  • Keempat : RM 10 X 6 orang

Marilah join beramai-ramai. Giveaway ini dianjurkan oleh Naili Shoppe dan Mykeledek dengan kerjasama Mialiana.com



Review tempahan dari Gadis Merah

Assalamualaikum 
Peacee Yo(!) ^_^v

Hari ni aku just nak review tempahan yang ditempah dari Gadis Bunga
Korang nak tempah apa-apa *yang aku reti la boleh la PM aku di Fan Page or My Facebook..
Harga boleh bincang :D


Tempahan Banner 
Cursor 
Buat my snap like me 
 

That's all .. Berminat tak ? hehee.. cursor yang owner tempah tak nak pakai . It'ok .. :D

SEGMEN : DIRIKU ISTIMEWA

Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Hollaa~ ! Aku ada join segmen yang bertajuk "Diriku Istimewa"
Amboi diri aku ni istimewa ke ? Ya , aku mengaku sebab semua ciptaan allah 
semuanya special .. :D Tapi ade beberapa perkara aku nak kongsi dengan korang apa yang istimewanya aku .. Mungkin entry ni panjang kod .. Tak pe ke tuan juri segmen ?
hehee..

*klik banner diatas untuk join !

Firstly , aku rasa istimewa sebab dilahirkan dari rahim perut ibuku yang bernama Che Sofiah Jamaluddin . Memang aku rasa bertuah lah.. Dulu kala , mak aku ni seorang model . Pernah ganding ngan Rozita Che Wan doe !~ Perhh.. Rozita Che Wan of course la tempat pertama .. Mak aku tempat ketiga.. Ok la tu kan2..


Seterusnya , *macam buat karangan lak pulak ;P Kawan-kawan aku gelar aku PUTERI ULAR ! Kenapa PUTERI ULAR ? Ceteka ? Acehh ! ingat ade ke orang nak main teka-teka dengan kau har ? :p Ala , orang saje je *ayat johan.. Hehee..

Tak , aku ni berani pegang ular . PEGANG ULAR ? Har , caye tak ? Alahai , tak caya ?. Tak pa baca sampai habis dulu . Aku boleh buktikan . Sebenarnya , family aku bela ular .. Kena ada lesen baru boleh bela.. Ular Sawa Batik dari Thailand . By the way ular sawa aku ni jinak.. :D

Family aku bela banyak ekor . Ular punti , ular air , Ular ikan terbang . Err ,, tak tahu la dengan nama ular ikan terbang .. Tapi dia boleh terbang . Tapi bukan terbang macam burung tu . Macam ayam terbang .. Terbang tak tinggi . Ular Anakonda pun ada weyh ! Besar gila kod ..

Ah ! Lupa . Nama ular aku tu Prince . Seks dia jantan . Family aku bela bukan letak kat rumah aku tapi rumah lain. Yang ada kat rumah aku just Prince tu je. Sebab apa bela ? Sebab family aku ada buat snake show dekat dewan sekolah time cuti sekolah . Pernah muka aku masuk surat khabar ! Perhh.. Gila malu :P.. Tapi sekarang ni ular sawa aku sudah menghilangkan diri .. Sedih T-T .  Sekarang ni dah tak buat snake show . Ular-ular tu diorang buat ape tah la..

Korang nak bukti kesahihan aku pernah cium ular ? Boleh je tengok gambar bawah ni . Time ni aku baru form 2 mybe laa.. Tak ingat , lama dah gambar ni .. Dalam folder laptop pun takdak . Aku jumpa gambar ni pun dalam profil facebook aku .


Ada gambar adik aku , Danish yang bulat tu dengan ular . Tapi entah kemana ia menghilang . Rugi .. Banyak kenangan dengan Prince ni . Prince aku ni ada parut dekat belakang . Macam kesan jahitan . Gaduh dengan siapa pun tak tahu laa.. Heee..

Keistimewaan aku yang terakhir aku pandai melukis ! Kira istimewa gak tu kan.. Tapi tak la tera sangat .. Boleh lah takat shadow dia . Bab-bab mewarna yang aku tak leh nak pi . Serius tak reti :p Kalah budak darjah satu pa kalau lawan . Hehee..



That's all !~ Jemput join cerita apa yang istimewa nya tentang korang . Klik banner kat atas untuk join atau klik SINI . By the way dah ikut semua syarat-syarat yang disediakan .. :D

Tutorial Facebook Harlem Shake

Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Korang pernah tengok video Harlem Shake di Facebook. Aku pon taktaw apa yang style sangat Harlem Shake nie sebab menari ntah apa2. Maybe nak lawan Gangnam Style kot. Mat Saleh kan takmau jatuh. Hihihi. 



*ni lah video Harlem Shake tue

Nak tengok video atas ni pause dulu lagu blog aku ni ..
Ada dekat belah kanan korang ni sidebar sebelah ni .
Bahagian atas sekali.. yang ni ..



Pedulikan tue semua. Aku nak ajar camna nak buat facebook kita tue bergerak-gerak macam harlem Shake. Style gak. Jom kita try. credit to : www.fizgraphic.com


TESTING DI BLOG KITA PON BOLEH JUGAK! STYLE!
DI GOOGLE PUN BOLEH !
AND 
AKU RASA SEMUA WEBSITE PUN BOLEH !!
JANGAN LUPA BUKAK SOUND SPEAKER!
AWESOME WEYH! 



1. Fisrt sekali masuk dulu Facebook kita. Log in okay.
2. Then di keyboard tekan button F12
3. Pilih Console. Ada tak? Macam kat gambar atas ni , ada tanda bulat merah tue.
4. Then hampa copy semua scipt bawah nie :

javascript:(function(){function c(){var e=document.createElement("link");e.setAttribute("type","text/css");e.setAttribute("rel","stylesheet");e.setAttribute("href",f);e.setAttribute("class",l);document.body.appendChild(e)}function h(){var e=document.getElementsByClassName(l);for(var t=0;t<e.length;t++){document.body.removeChild(e[t])}}function p(){var e=document.createElement("div");e.setAttribute("class",a);document.body.appendChild(e);setTimeout(function(){document.body.removeChild(e)},100)}function d(e){return{height:e.offsetHeight,width:e.offsetWidth}}function v(i){var s=d(i);return s.height>e&&s.height<n&&s.width>t&&s.width<r}function m(e){var t=e;var n=0;while(!!t){n+=t.offsetTop;t=t.offsetParent}return n}function g(){var e=document.documentElement;if(!!window.innerWidth){return window.innerHeight}else if(e&&!isNaN(e.clientHeight)){return e.clientHeight}return 0}function y(){if(window.pageYOffset){return window.pageYOffset}return Math.max(document.documentElement.scrollTop,document.body.scrollTop)}function E(e){var t=m(e);return t>=w&&t<=b+w}function S(){var e=document.createElement("audio");e.setAttribute("class",l);e.src=i;e.loop=false;e.addEventListener("canplay",function(){setTimeout(function(){x(k)},500);setTimeout(function(){N();p();for(var e=0;e<O.length;e++){T(O[e])}},15500)},true);e.addEventListener("ended",function(){N();h()},true);e.innerHTML=" <p>If you are reading this, it is because your browser does not support the audio element. We recommend that you get a new browser.</p> <p>";document.body.appendChild(e);e.play()}function x(e){e.className+=" "+s+" "+o}function T(e){e.className+=" "+s+" "+u[Math.floor(Math.random()*u.length)]}function N(){var e=document.getElementsByClassName(s);var t=new RegExp("\\b"+s+"\\b");for(var n=0;n<e.length;){e[n].className=e[n].className.replace(t,"")}}var e=30;var t=30;var n=350;var r=350;var i="//s3.amazonaws.com/moovweb-marketing/playground/harlem-shake.mp3";var s="mw-harlem_shake_me";var o="im_first";var u=["im_drunk","im_baked","im_trippin","im_blown"];var a="mw-strobe_light";var f="//s3.amazonaws.com/moovweb-marketing/playground/harlem-shake-style.css";var l="mw_added_css";var b=g();var w=y();var C=document.getElementsByTagName("*");var k=null;for(var L=0;L<C.length;L++){var A=C[L];if(v(A)){if(E(A)){k=A;break}}}if(A===null){console.warn("Could not find a node of the right size. Please try a different page.");return}c();S();var O=[];for(var L=0;L<C.length;L++){var A=C[L];if(v(A)){O.push(A)}}})()

5. Dah copy semua script atas nie? Paste di ruangan console tadi. (CTRL+V)
6. Lepas paste tadi hampa tekan ENTER.

*macam gambar bawah ni

7. Wait for second! Facebook hampa akan Harlem Shake buat seketika.
Perkataan Facebook , Gambar-gambar yang ada , termasuk gambar komen and so on..
Semua jadi SHAKE ! 

Yang tak try , try la.. Awesome doe .. 
Korang yang buat ni scroll dari atas sampai bawah , 
semuanya nya SHAKE ! Kalau loading korang lembat cam siput babi  
jadi setengah jela yang SHAKE .


Makan ubat dakk gi ??

Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Maaf kat sini tiada yang sakit yang kena makan ubat .. Tapi ada sorang mamat ..
Aku tak tau apa kena ngan dia ne .. Tetiba je pehal ann..
Dakk .. Ceqeta dia lagu ni *loghat kedah mai dah

*Nyummy

Time tu aku baru balik dari kolah .. Kolah tamat sesi pembelajaran pukul 2.10ptg
Dari form 1 sampai form 5 .. Dah balik tu letih .. Lending kat sofa sambil goyong kaki :P
Enset of couse ade kat tangan dah .. Hihii.. Dok sat ada someone calling .. 


No. fon tak kenal . 014-XXXXXXX . Then angkat la.. Suara orang lelaki .. 
Ikuti perbualannya..
Dia tanya "Mat Isa ade dakk ?" 
Mybe silap no. tue..
Aku pun kata lah .. "Ehh , tak dak orang nama Mat Isa pun kat sini"
Dia balas " Ehh , yeke ni.. , Suami awak Mat Isa kan ? "
Aku reply balik " Eheh , saya tak khawin lagi . Mat Isa takde pun kat sini "
Dia menjawab " ehh , betul la suami awak Mat Isa kan ? "
Aku balas "serius tak dak nama Mat Isa kat sini !"
Dia balas " Ohyeke ? Ada boyfriend dak lagi ? "
*pehal ni ?!
Aku balas : "err.. nak cari siapa ni . Mat Isa ta dak"
Dia balas " tak dak lagi la boyfriend ? Ok , cari boyfriend pastu khawin ea .. Ok , Assalammua'alaikum "
Aku balas "Wa'alaikummusalam"

Apa korang akan fikirkan dari perbualan aku ni ?? Dia boleh kata suami .
Aiyo, mybe suara aku like orang tua . Tu sebab dia ingat aku khawin dah..
Then boleh pulak dia tanya hal peribadi aku .. Then suruh aku khawin pulak ? Alamak !
hmm , hampeh jugak ~



Mini Giveaway By IeZwa RazK

Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Aku join giveaway lagi .. 40 hadiah untuk dimenangi !! Banyak kan .. 
Seriusly , aku memang tawaq hati nak join giveaway lagi . Asyik tak bernasib baik je ..
Humm.. Ok la ni banner Mini Giveaway By IeZwa RazK

*klik banner to join !
Senang je syarat dia .. Just follow , like , share , and klik iklan  {SINI}
That's all~



By the way , dah buat apa yang disuruh . Like , follow , share , and klik iklan tue
 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
footer