}

Jom usha entry ini

My Blog Giveaway by Qistina

Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Hari aku nak join segmen yang PALING AWESOME !  Sebab apa ? Hadiah dia tulah !! Nak tahu ? Tengok bawah ni.

Hadiah 
First place : RM 100 *bank in
Second place : RM 50 * bank in
Third place : RM 30 *bank in / top up,terserah kepada yg mng
Fourth place : RM 20 *top up
Fifth place : RM 10 *top up
Har , tak awesome lagi ka tera tu ? Jom kita pakat join Giveway Qistina 
Nak join klik banner bawah ni if u want to join


Tag 5 people :


Kepada yang aku tag tu jom lah join ..

Syarat-syarat yang diperuntukan :
1.Terbuka kepada semua blogger/facebooker/twitter
2.Follow Blog Qistina
4.Untuk blogger buat satu post mengenai giveaway nie dan tag 5 orang rakan anda
5.Untuk facebooker...copy link giveaway nie dan buat satu update status dan tag 5 owg rakan anda
6.Untuk twitter...copy link giveaway nie dan buat satu tweet dan @ lima owg rakan anda
7.Tarikh tutup giveaway 28/2/2013..tarikh adalah tetap dan x kan diubah
8.Keputusan dibuat melalui random.org *bukan aku yang pilih 
9.Finally tinggalkan link blog kowg/link fb kowg/link twitter kowg dkt komen blog Qistina:)

Senang kan ? Hope number list aku naik di random.org .. Aminn

Bukti :D
Dah tag 5 budak blogger difacebook ...


Di twitter tak tag sebab tak tahu siapa yang ada blogger ... sorry to say~


Done like page your #123


Done follow your blog


SEGMEN JIAKREATIFELT 3 in 1:Apakah?

Assalamualaikum
 Peacee Yo(!) ^_^v

Hey , all ! Aku join lagi segmen . 
Baru tak sat je join segmen I follow , U follow . 
Hahaa... Biarlah kan2 .. 
Dapat tambah follower dan mengeratkan silaturahim >_<

*This banner*
*click this banner to join 

Follower aku sekarang ada 446 sahaja ... Alahai~

Aku dapat tahu segmen ne dari owner sendiri ! 
So , aku pun join la ..
Jari-jari ni tengah gatal nak menari atas keybourd ne.. Hehee...

Jom pakat like Fan Page aku? Just click simbol tumber up ne >  <
Alamak ! Kak Jia suruh bagitaw aku follower yang keberapa ...
Jenuh laa sebab dah lama dah follow dari kak design blog adik ne sampai tertekan apatah ...
Hilang habis semua .. Hihiii...
ok itu sahaja .. :D


Segmen : I Follow You,,You Follow I

Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Today , aku join Segmen : I Follow You,,You Follow I .. 
Aku nak semua yang baca entry aku ne masuk segmen ne  . 
Bolehlah kita tingkatkan trafik & follower korang ..
Lagi ramai yang join ,
Lagi lah meriah ye dakk ?

*This Banner*
*Click this banner to join 


Ini follower owner yang adakan segmen ni .. Aku yang first tu . Pipi gemukk tu aku la .. :P


Ini pulak follower owner blog serba purple ni... 
Nak follow ada sebelah sidebar ne.. 
Nampak kan ? Confirm follow balik ..
Tak da pilih kasih..

Lastly , yang perlu aku buat tag 2 orang ..


Wait !! Ada yang special pasal segmen ni .
Top referral akan mendapat topup RM5 !!
Tak kan tak awesome lagi ? Jom join semua yang baca entry ne ..



Tips pilih WARNA pakaian mengikut hari

Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Hari aku nak share tips pilih warna untuk hari korang .. 
Mood boleh dilihat dari warna pakaian korang ...
Errhh.. 
Apa aku merepek ne ? 
Aku credit dekat Cahaya Setia ..
Aku ambil dari dia..








ISNIN         ----->   PUTIH   =   KESUCIAN ROHANI

SELASA     ----->   MERAH JAMBU/UNGU   =   KASIH SAYANG/TUMPUAN

RABU         ----->   BIRU  =   PERHUBUNGAN/KOMUNIKASI

KHAMIS     ----->   KUNING/OREN   =    PEMIKIRAN/TENAGA

JUMAAT     ----->    HIJAU   =   KESEIMBANGAN

SABTU        ----->    MERAH/MERAH HATI   =    KEBERANIAN

AHAD        ------>    HITAM      =   REHAT





Gadis melayu hina agama ISLAM !

Assalamualaikum  
Peacee Yo(!) ^_^v

Astagfirullah ! Apa nak jadi ni ?! Gadis melayu hina islam ! Hina agama sendiri ?!
Kenapa dengan dia ni ? 



Korang pernah dengar tentang Makcik hajjah sitt Al wuzara ?? 
Dulu dia nie pernah di jadi isu hangat kerana mengeluarkan kenyataan yang menghina islam terutama ALLAH dan rasullulah . 
Banyak hacker cuba cari tahu tentang dia tapi malangnya tidak dapat di ketahui.. 
Semalam aku  dapat berita dari seorang rakan di blogger mengatakan bahawa sekarang dah terbongkar rahsia makcik hajjah .
Pemilik account facebook itu adalah Adlin Binti Abd Jalil .. 
Tak tahulah kali nie benarkah dia orang sebenar atau tidak ..
Tapi sungguh berani siap tunjukkan kad pengenalan lagi.. 
Ayat yang di gunakan memang sengaja dan mempersedakan agama islam.. 
Tapi apa pon kepada korang semua sila report di facebook dan doakan dia supaya dia kembali ke jalan ALLAH dan bertaubat.

Ni lah antara status yang diupdatekan .. 
Apa korang rasa ?
Boleh main lagi ?! Arhh !!



Kalau ikut pada nama, dia ni islam . Jika dia Islam, ini bermakna dia sudah jatuh murtad. 
Maka wajib untuk kita semua menasihatinya agar bertaubat dan kembali kepada Islam dengan mengucap 2 kalimah syahadah. 
Jika dia enggan bertaubat, maka halallah darahnya untuk dibunuh.














Syukur alhamdullillah , masih ada yang mahu menasihati si dia dengan cara yang baik ...
Ni pulak dari fan page dari Si laknat tu 


Gambar yang dia post...
Siap kutuk lagi ..
Astagfirullahalazim !!

*klik untuk tumbuhpembesaran

Mari kita pakat-pakat report/block dia ..
Moga dia cepat-cepat insaf .. 
Aminn !



CARA DELETE/DISABLE AUTOPOST DAN AUTOLIKE FACEBOOK

Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Sebelum aku nak ajar CARA DELETE/DISABLE AUTOPOST DAN AUTOLIKE FACEBOOK , aku nak ajak korang invite kan diri korang masok dalam group aku . Friend dalam tu ada lah 5,+++ members(38 new) Group yang diberi nama  we are BLOGGER AWESOME


Sejak dua menjak kebelakangan ini, Facebook seakan-akan menggila apabila banyak autopost / autolike yang berlaku secara spam apabila pengguna tertekan @ gedik tekan @ sengaja tekan link-link yang di post. Anda boleh faham sendiri la dengan apa yang aku maksudkan kan? Macam gambar kat bawah ni!



Nampak virus tu?? Post ini akan ter-auto post masuk dalam semua group-group yang kita join tanpa kita sedar. Kira macam spam lah kata mudahnya.



Jom kita mulakan ...

CARA DELETE/DISABLE AUTOPOST DAN AUTOLIKE FACEBOOK

1. Login Facebook.
2. Klik Account Setting.
3. Cari perkataan Apps dan klik ( tool sebelah kiri anda ).
4. Pilih app mana yang anda nak buang. Kalau tengok pada gambar atas, mungkin app 
   Smartphone and so on . Anda cari perkataan tu. Kemudian klik pada pangkah hujung app anda.
5. Satu Pop-window akan keluar. Anda ikut step macam gambar kat bawah. Mark petak tu.



6. Siap! 
7. Ulang steps yang sama untuk delete app yang anda rasa tak berguna untuk kesejahteraan hidup anda. Selamat Mencuba!





Fivers Hijabis Giveaway II

Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Hari ni tepat jam 12tengah malam aku telah joinkan diri aku dalam


*cute nye banner . Bukan mengampu tapi puji :P
klik banner untuk joinkan diri anda :D

First aku nak tag dekat :-


Quotes tentang hijab :-

" A woman in hijab is like a pearl in shell "

When your hijab is see through ...
or when it's half on your head & half not ...
or when it's on, but your fringe is showing ...
or when your hairs covered but you ears are showing ...
or when you hijab's on but your wearing skin tight clothes ...
or when you think hijab is JUST the covering of the hair ...
You all...
That's not hijab !


Maaf kalau ada ejaan yang salah
*budak baru belajar :P
Teringin nak bawal pelangi tu cotton shawl ke . Hikhik... 




Contest Blog Paling Cantik 2013

Assalamualaikum  
Peacee Yo(!) ^_^v

Fuhh lenguh tangan buat keja kolah yang cikgu bagi . 
Cikgu suruh buat karangan tentang cita-cita saya 350 patah perkataan ! 
Masuk form 4 terus kena buat karangan yang panjang berjelar tu. Penat kod . 
Aku pun tak taw la apa yang aku tulis . Tulisan tak payah dok tanya la kan ..
Sahih-sahih macam cakar ayam ! Lantak lah asalkan siap . Ye dak ? :D

Aku blogwalking blog yang ada dekat dashbourd aku tu .
Then terserempak satu contest . 
Yang awesome nya blog siapa yang paling tercantik akan memenangi RM50 ! 
Saguhati pula akan dapat topup RM20 !
Takkan takk awesome lagi kod ?!
Jom lah join ..

*Don't Judge a Book by Its Cover

Belum tahu isi dia jangan komen apa-apa lagi . :D 

Syarat penyertaan
Korang mestilah Blogger. = Yes , I'm
Malaysian. = From malaysia
Wajib follow blog Atiey KLIK SINI, serta LIKE fanpage Seindah Blogku dekat sidebar untuk mengetahui perkembangan contest. = DONE !

Contest ni akan ditutup sehingga 30 januari 2013 
Masih ada banyak masa lagi . 
Tunggu apa lagi . Jom sertainya . 
Syarat pun senang-senang sahaja
Seperti kata owner contest ni 
" join sambil2 korang makan biskut je.  "


Kiriman terakhir dari arwah

Assalamualaikum 
Peacee Yo(!) ^_^v

Sedih dengar bila ada orang meninggal dunia . Walaupun bukan kawan aku . Usia dia sebaya dengan aku ! Perangai dia , perwatakan dia aku tak tahu . Cuma aku tersentuh dengan kiriman terakhir dia . 

Dia bukan kawan facebook aku . Tapi kawan kepada kawan facebook aku . Saje la aku facebookwalking *ade ke ayat tu ? Hihii... hentam saja la dekat wall kawan aku tu . Then kawan kepada kawan facebook aku ada post status . Tag atas nama kawan facebook aku . Onie Shido 



Aku pun buka lah facebook syakir tu . Lebih menyayat hati bila kiriman terakhir dia khas untuk mak dia . Dia mintak maaf sebab jadi anak derhaka . Arhh ! sedih nya . Ni lah post terakhir dia . Time ajal kita makin hampir kita dapat rasakan . Subbahanallah !


Ayat pertama mungkin "Kepada mak ku" .. Mungkin tersilap ejaan ..



Pemenang Segmen Follow and Get a Present

Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Terlebih dahulu aku mintakk maaf sangat-sangat . 
Bukannya aku lupa nak umum siapa pemenang but masa mencemburui kita .
Tahu la kan 2013 ni banyak sangat keja nak buat . Itu ini .
Penat kod . Lagi pun aku pindah kolah . 
Gi kolah SMK Mergong .
Banyak urusan . 

Ok , tanpa berlengah masa lagi pemenang nya ialah ...







Tempat pertama jatuh kepada :-


Hadiah berupa blanket comforter + cd album ozon !

Tempat kedua jatuh kepada :-


Hadiah berupa 2 katon redbull + cd album ozon !


Tempat ketiga jatuh kepada :-


Hadiah berupa sekaton white shark + cd album ozon !

.......................................................................................................................

Pemenang yang dibawah ni pulak akan mendapat header free dari aku .
Pakai photoshop cs4 

  1. JustforContest
  2. Aimi Syahirah
  3. Ain Nadia
  4. Mama Papa Iskandar
  5. Farina Faizal



Tahniah kepada pemenang ! Kalau ada rezeki aku hadiahkan berupa wang tunai . :D

Pemenang tempat pertama , kedua dan ketiga boleh terus pm sponser , Sham di>sini<
Pemenang yang dapat header free tolong inbox cekk ye . Perlu bincang sikit . Inbox >SINI<  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
footer