}

Jom usha entry ini

SMK Mergong Juara Mural !

Views
Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Ok , camne ehhh nak start ? :P oke , camni . Sekolah aku ada masuk pertandingan mural *lukisan dinding ..
Korang boleh melawat page Mufors Mural Contest . 1 Malaysia join mural ni tapi 50buah sekolah je yang terpilih untuk masuk pertandingan ni berdasarkan esei yang pihak sekolah hantarkan . 

Alhamdulillah sekolahku SMK Mergong terpilih masuk dalam 50buah sekolah tersenarai . 
Tak silap aku masa diberi untuk siapkan lukisan tu April hingga Mei .
Ni antara gambar dalam proses siapkan lukisan tersebut .
Korang jugak boleh tengok process mengecat dinding kt >SINI<




Flash back..before and after .....taraaa...memang terbaik.


Selepas siap and tunggu result pihak Mufors Mural Contest menjemput semua peserta pergi ke Majlis Penyampaian Hadiah bertempat di Dewan Bankuet, Persada PLUS

*Jadual atur cara tersebut

Semasa sampai disana gambar2 mural sekolah aku berada diluar hall tapi ada 6 gambar mural sekolah lain didalam hall . Time tu aku rasa macam tak menang je . Sedih jugak la . Riak muka Cikgu Fauziah  *cikgu seni memang nampak kelam/down . 

Selepas tu , semua diminta masuk ke dalam dewan . Tunggu ketibaan Dato Seri Idris Jusoh sampai pukul 3petang . Dengan sejuk lagi , nasib pakai blazer ..

Selepas apa semua , depa umum lah sapa menang . Dari top 20 . Dengar satu persatu sampai dekat no.3 pun tak dengar lagi SMK Mergong , memang aku ngn twin aku ketaq la. Awad tadak ni ? Mai no.2 pun tadak jugak ! aku dok agak sahih no.1 bukan dah tapi macam tak caya tak kan dalam top 20 tu tadak . Punya lah cantik . SMK Mergong je yang lukis sampai 2 tingkat !.

Rupa2nya SMK Mergong Juara !! Aku dengan member-member aku bangun menjerit . Sampai kerusi aku terbalik kena orang belakang *Sory2 . hee . Menageh ? Tunggu lagi . Naik atas stage , punya ketaq lutut aku .. Tak sangka menang . Like a dream
Ni antara gambar di atas stage/hall

Aku , Syuhada*twin aku and Afik


Aku yang buad peach & muka buntal ! :P

with Hanif

Jejaka hansome


with Arif


Syazwan*Check , Aku*piala , Dayah Fatehah *Nama Dayah same like me dengan entah *Tak ingat


Syafiq *budak kelantan






Inilah lukisan dinding sekolah SMK Mergong

*Klik untuk tumbuhbesaran


5 September 2013 adalah tarikh bermakna bagi aku dan juga semua warga SMK Mergong . Kami jugak masuk tv1 . Untuk mengakhiri coretan aku ini , jemput tengok video dibawah ni .




Tata , Assalamua'alaikum for islam ..


♥ Thank you usha entry diatas ! Like lah kalau suka ♥ !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
footer