}

Jom usha entry ini

Throw back 2013

Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Esok 1/1/2014 adalah tahun baru dan pagi ni hari terakhir bagi 2013 . Pejam celik, pejam, celik dah nak masuk 2014 . Masa terlalu cepat berlalu . 



Banyak cerita nak dicerita tapi nak dicerita semua , memang tak rr. Korang kena tengok entry3 lama aku lah. Terpaksa la aku hadkan segala cerita. Jenuh aku nak cerita semua kan. Ni aku just imbas lalu je.  

Sedar tak sedar kita hampir dengan 2014, pantas sangat masa berlalu. rasa baru semalam aku rasa kecewa, gembira, teruja, sakit and so on rupanya dh lama. syukur Alhamdulilah, masih teguh aku lawan segala anasir walaupun banyak kali di bahas.

Tahun 2013, banyak beri aku pengalaman yg baru sebagai seorang yang baru meningkat remaja. aku bersyukur, Allah masih membuka pintu rezeki aku, masih lagi buka pintu hati aku untuk terus kuat, dan terus berubah. 

Sepanjang tahun ini, aku jalani hidup dengan penuh perasaan campur baur diadun rapi, indahnya rasa nikmat Allah. hilang satu Dia ganti lipat kali ganda, siapa sangka lidi dh jadi nangka *ada kaitankah? :3

Disini aku amat berterima kasih kepada keluarga, kengkawan lama serta baru, mereka lah yg sentiasa ada bersama dengan aku masa susah atau senang. Teringat time aku nageh , member cover dengan tutup beg kad muka aku. Haha! terasa indah time tu

  
  
        



Moment antara aku dengan member3 aku yang baru mahupun yang lama . Terima kasih , sebab sanggup kesat airmata aku .Terima kasih kawan kawan, sebab mahu kawan dengan aku walaupun aku tahu aku tak prefect macam orang lain . Terima kasih aku ucapkan, pada sesiapa sahaja, kenal mahupun tidak. Mendengar segala coleteh , berleter dengan aku. Terima kasih Allah, sentiasa menemani ku . Terima kasih mak ayah, sentiasa doakan , sokongan, dan beri dorongan kepada aku berubah menjadi lebih baik dari sebelum ni .

Pendek kata terima kasih untuk segala-galanya . Maafkan aku jika terkasar bahasa, termarah , tercubit , tertampar, terterajang , buleh kata semua ter , ter lah. Mintaa maaf sesangat . Bak kata orang "ambil yang jernih , buang yang kotor" . Nabi pun maafkan umatnya , tambahlah kita kan .

*Teringat time duk tengah drive kereta . Sempat lagi mak snap .:3 



Kejutkan orang liat bangun

Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v



Tips ini khas untuk orang yang liat bangun walaupun matahari dah terpancak atas kepala...
  1.  Pegang anak jari kiri atau kanan sambil memanggil nama dia perlahan2
  2.  Sentuh bahu orang yang tidur tu dan goyangkan perlahan lahan sambil panggil nama dia...
  3.  Renjis air kat muka dia...
  4.  Tampar tampar manja pipi dia..
  5.  Tutup kipas/air cond
Tapi kalau still tak ada effect,
  1.  Jerit nama dia sekuat hati...
  2.  Gigit ibu jari kaki dia, macam hantu toyol gigit
  3.  Simbah air sebaldi, kalau boleh air rendam baju dalam dan stokin busuk korang
  4.  Tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam
  5.  Goyang badan dia kuat - kuat dan jerit 'tsunami!' tsunami!
Tapi kalau still tak ada effect gak,
  1.  Pergi kat telinga dia...then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia banyak - banyak kali...
  2.  Pergi dekat dengan dia dan baca je surah Yaasin!
Tapi kalau still tak ada effect gak...Ni je la cara terakhir
  1.  Panggil je orang masjid atau surau untuk uruskan...kerana Tuhan lebih menyayanginya...Innalillahi wa inna ilaihi roji un...
C : Pasti berkesan . In sha allah . Heheee.. 


Lelaki buncit selepas kahwin

Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Ini adalah fakta kenapa lelaki buncit selepas kahwin.




  • Lelaki yang dah kahwin ni senang buncit disebabkan faktor kelamin sebenarnya. Kebuncitan lelaki ini berlaku apabila cecair daripada isteri yang mengalir masuk melalui alat sulit lelaki semasa hubungan kelamin akan membuatkan perubahan hormon yang membuatkan perut senang buncit.
  • Bila ade sexual intercourse, orgasm & etc kelenjar pituari kat otak akan merembes hormon yang encourage cell growth.
  •  Lepas kahwin, selalu ada sexual activities. Kadar testosteron menurun masa air mani keluar akan menyebabkan kadar metabolisme menurun. Sebab tu perut senang buncit sebab badan susah nak bakar lemak/kalori.
  • Hormon estrogen (pengumpul lemak) yang tinggi dalam badan yang merosakkan hormon testosteron. Kurang hormon testosteron, muscle produced akan berkurang.


Baru lah aku tahu kenapa lelaki buncit selepas kahwin. Ingatkan mereka ni senang hati. Ye la, balik rumah je si isteri dah siapkan makanan. Lagi satu tak perlu jaga body. Kan dah kahwin. Dulu sebelum nak kahwin kena control badan. Sekarang tak perlu lagi.

Dia Kembali ke Rahmatullah

Assalamualaikum 
Peacee Yo(!) ^_^v

Kisah ni terjadi kad anak kawan tok . Aku pun dengar cerita dari pak andak aku kemarin dulu . Kemarin dulu anak mak/pak menakan , cousin-cousin semua pakat pegi mandi air terjun kad titi ayun. Masa dok picnik tu , pak andak buka mulut cerita pasal ni.

Kisah nya , seorang budak perempuan , Anis (Nama contoh) ni umur dia 17 tahun ertinya form 5 la kan. Dia tak pandai bawa motor *macam ngan aku :3 . Sepatutnya dah pandai dah sebab cousin aku yang umur 9tahun pun dah pandai bawa motor . Besa lah dok dikampung mak pak ta marh , tak larang . Polis pun kawal tak ketat . Yang aku ni jelouse  dah umur 16tahun pun mak still tak bagi bawa motor . Lesen mototataw lah mak nak bagi amek ke dak . Dok pekan tu bahaya sikit . Mak kata lah .. *OPS! terkeluar cerita .

Anis ni dah tak pandai bawa motor ayah dia syorkan diri nak ajar Anis bawa . Anis pun ok je lah kan . Masa Anis bawa tu , ayah dia duduk belakang la kan , Anis terpulas minyak bagi deras pastu ayah dia tak leh buat apa , terpelanting dua beranak tu . Tapi anis dengan ayah dia terpelanting di tempat berbeza . Ayahnya di tepi bahu jalan , yang anis tu pelanting dekat jalan raya . 

Tut tutt ambulan mai , sebabnya Anis mati ditempat kejadian . Anis digilis dengan lori . inna lillahi wa inna ilaihi rajiun . Mati tak mengenal usia. Dia juga tak kisah di mana. Yang penting bila waktunya tiba, sesaat pun takkan dapat dilewatkan mahupun dipercepatkan.

Semoga Allah mengampunkan segala dosa-dosa Anis dan ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman. Semoga roh Anis dicucuri rahmat .

AL FATIHAH


p/s: Selalulah bertaubat. Perbanyakkan amalan soleh. Ya Allah! Aku memohon Husnul Khotimah daripada-Mu...

Bersangka-sangka part 2

Assalamualaikum  
Peacee Yo(!) ^_^v

Manusia suka bersangka-sangka tak caya tengok ni " Bersangka-sangka " part 1

Ada perempuan upload gambar pakai kain sembahyang
Gambar yang susah dilihat zaman sekarang
Niatnya nak ingatkan tiang agama lima batang
Tapi ada orang komen panjang-panjang
Katanya nak buat baik tak elok tayang

Ada lelaki upload gambar tunjuk badan
Six pack dia aku rasa sampai lapan
Niatnya promosi protein untuk jadi jantan
Tapi ada orang kata dia ubah ciptaan Tuhan
Lalu timbul pertengkaran

Ada perempuan upload gambar seksi
Baju ketat rambut warna warni
Niatnya nak tayang aset diri
Tapi ramai pula orang yang puji
Biasalah lelaki

Ada lelaki upload gambar dengan kereta
Kereta baru beli berkilauan warna
Itu habuan penat lelah dia bekerja
Tapi ada orang kata tak baik berbangga
Mungkin yang mengata itu cemburu buta

Ada perempuan upload gambar dia berhijrah
Bertudung labuh dan berjubah
Tiada lagi gambar yang nampak lurah
Tapi masih ada yang fitnah sumpah seranah
Manusia dari dulu tak pernah berubah

Ada orang kata hidup ini misteri
Orang tak ingat kalau kau buat baik seribu kali
Bila kau buat jahat sekali orang ingat sampai mati
Tapi aku rasa hidup ini macam main judi
Kita buat apa orang tetap tak puas hati

ps : Tak ada orang yang dapat puaskan hati semua orang

Keindahan Matematik

Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Keindahan Matematik. Jom kaji sama-sama . Sediakan kalkalator cepat . hehee.

1 x 8 + 1 = 9

12 x 8 + 2 = 98

123 x 8 + 3 = 987

1234 x 8 + 4 = 9876

12345 x 8 + 5 = 98765

...

123456 x 8 + 6 = 987654

1234567 x 8 + 7 = 9876543

12345678 x 8 + 8 = 98765432

123456789 x 8 + 9 = 987654321

...

1 x 9 + 2 = 11

12 x 9 + 3 = 111

123 x 9 + 4 = 1111

1234 x 9 + 5 = 11111

12345 x 9 + 6 = 111111

123456 x 9 + 7 = 1111111

1234567 x 9 + 8 = 11111111

12345678 x 9 + 9 = 111111111

123456789 x 9 +10= 1111111111

...

9 x 9 + 7 = 88

98 x 9 + 6 = 888

987 x 9 + 5 = 8888

9876 x 9 + 4 = 88888

98765 x 9 + 3 = 888888

987654 x 9 + 2 = 8888888

9876543 x 9 + 1 = 88888888

98765432 x 9 + 0 = 888888888

Hebatkan?

Dan cuba lihat simetri ini:

1 x 1 = 1

11 x 11 = 121

111 x 111 = 12321

1111 x 1111 = 1234321

11111 x 11111 = 123454321

111111 x 111111 = 12345654321

1111111 x 1111111 = 1234567654321

11111111 x 11111111 = 123456787654321

111111111 x 111111111 = 123456789876543­21

Sekarang tengok ini

101%Dari sudut pandangan matematik :
Apakah ia sama dengan 100%? Adakah ia bermaksud LEBIH dari 100%? Kita selalu mendengar orang berkata dia beri lebih dari 100%? Kita selalu dalam situasi di mana seseorang mahukan kita BERIKAN SEPENUHNYA 100% Bagaimana nak MENCAPAI 101%? Apakah nilai 100% dalam hidup? Mungkin sedikit formula matematik di bawah boleh membantu mendapatkan jawapannya.

Jika:

ABCDEFGHIJKLMNO­PQRSTU VWXYZ

Digambarkan sebagai:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26.

Jika:

KERJA KERAS

11 + 5 + 18 + 10 + 1 + 11 + 5 + 18 + 19 + 1= 99%

H-A-R-D-W-O-R- K

8+1+18+4+23+15+­18+11 = 98%

Dan:

Knowledge

11 +14 +15 +23 + 12 5 +4 +7 + 5 = 96%

Serta

SIKAP

19 + 9 + 11 + 1 + 16 + 4 + 9 + 18 + 9= 96%

Dalam Bahasa Inggeris;

A-T-T-I-T-U-D-E

1+20+20+9+20+21­+4+5 = 100%

Sikap diri atau attitude adalah yang utama untuk mencapai 100%. Jika kita bekerja keras sekalipun tetapi jika tiada attitude masih belum dapat 100% lagi.

Tapi

LOVE OF GOD

12 +15 +22 +5 +15 + 6 +7 +15 +4 = 101%

atau

SAYANG ALLAH

19 + 1 + 25 + 1 + 14 + 7 + 1 + 12 + 12 + 1 + 8 = 101%

C/S: Jom pakat sharing . ^-^

TSHIRT PRINTING IH GIVEAWAY BY HAZWAN HAIRY

Assalamualaikum  
Peacee Yo(!) ^_^v

ASSALAMUALAIKUM

Dengan ini saya Hazwan hairy ingin melancarkan satu lagi contest di penghujung tahun 2013 ni kepada korang blogger dan followers blog hazwanhairy.com ni.. Untuk GA ni saya di wakilkan oleh pihak Tshirt Printing IH untuk menganjurkan Tshirt Printing Ih Giveaway by Hazwan Hairy yang akan bermula dari 13/11/2013 sehingga 30/11/2013


SYARAT-SYARAT
1. Anda mestilah FOLLOWERS blog ini
2. LIKE page penaja : 
3. Tajuk : TSHIRT PRINTING IH GIVEAWAY BY HAZWAN HAIRY
4. Copy Paste kod dalam entry korang
5. Link kan entry anda pada post entry ini..

Simple saja kan..

HADIAH :
1 helai baju I Love Blogging
2 helai baju Geek
2 Fridge Magnet Krabi
5 Keychain Krabi

Pemenang akan di pilih melalui Random.org
Senarai peserta akan di list untuk korang BLOGWALKING 

Dengan harapan korang semua dapat support GA simple dari Tshirt Printing IH dan juga saya blogger Hazwan Hairy..


*Teringin

Minta fake relay boleh?

Assalamualaikum  
Peacee Yo(!) ^_^v

Semalam aku on facebook . Tertiba jumpa status member A . Agak terkejut jugak lah , sebelum jumpa status member A aku ada terserempak dengan status member B . Status member B : "Nak fake relay satu bule?" .  Fake relationship yang sebetulnya dan diringkas menjadi fake relay. 



Status member A memang ada  kena mengena dengan status member B . Suatu kebetulan ? Daripada aku dok pot pet korang baca kad gambar bawah ni . Kalau tulisan dia agak kecik , jenuh nak zoom banyak kali , scroll je bawah aku copy paste balik apa yang dia tulis . 



Adik-adik mohon baca,walaupun panjang tapi banyak isi tersirat
Ramainya adik-adik aku yang membuat status: "Nak fake relay satu boleh?" "Siapa nak couple dengan saya?" "Nak pakwe satu! Anyone?" "Still single. Who want to be my couple?"

Setiap kali 'abang' baca status adik-adik, abang selalu buat mimik muka abang sewaktu abang buka penutup jamban di tandas awam. Bila orang cakap adik murah, adik selalu cakap, "kau bukan Tuhan nak judge2 orang." Bila orang cakap adik gedik, adik selalu cakap, "setiap orang buat dosa. kau pun bukan perfect sangat." Bila orang burukkan adik, adik selalu cakap, "please don't bash me. setiap orang ada cerita masing-masing. aku tak pernah sebarkan aib orang. kau tahu tak berdosa bila sebarkan aib orang?"

Hakikatnya, walau apa jua pun ceritanya, adik tetap bersalah dalam hal ini. Adik tawarkan diri untok couple dengan orang lain? Tahukah adik pekerjaan apa yang serupa dengan perbuatan adik itu? PELACUR. Pelacur sahaja yang meminta-minta maruahnya dirobek. Malah, adik buat lebih teruk daripada pelacur. Pelacur tak meminta-minta di Facebook. Kalau adik ada 2000 friends di Facebook,maknanya adik meminta-minta kepada 2000 orang untok maruah adik digadai.

Adik ingat,bila adik buat benda tu, orang akan kata adik hot ke? Atau adik rasa, adik akan dapat pasangan terbaik ke? TIDAK. Orang akan mengata adik dan orang akan sentiasa memandang rendah terhadap adik. Pasangan yang akan couple dengan adik bukan orang yang baik, kerana orang yang baik takkan suka perempuan murah. Sedangkan orang yang kurang baik pun tak nak perempuan murah, apatah lagilah orang baik ye tak?

Orang akan memandang rendah terhadap adik. Orang cakap adik murah, orang cakap adik desperate, orang cakap adik poyo, orang cakap adik jahat. Lepas tu adik kata mereka suka judge orang kan? Padahal dik, adik sendiri yang buat orang judge adik. Kalau adik tak buat, orang tak judge. Kalau adik tak buat, orang takkan keji. Adik jangan salahkan orang. Salahkan diri sendiri. Buruk sangat perangai tu, dik. Bila adik sunyi, couple bukan penyelesaian. Adik ada mak ayah. Kalau tiada, adik ada kawan-kawan. Kalau tiada, adik ada orang sekeliling. Kalau adik tiada sesiapa, adik jadilah orang yang soleh dan solehah kerana Allah sentiasa ada untok adik. Perangai yang buruk, ibarat tahi.

Meminta-minta couple kepada orang itu adalah perbuatan buruk. Meminta-minta couple kepada orang dikhalayak ramai, maka berlonggok-longgok tahi dicampak ke seluruh badan adik. Bila orang kata adik busuk, adik marah orang tu. Apa yang adik buat, sebenarnya adik perlu bersihkan semula tahi itu.

Cara membersihkannya adalah dengan taubat dan tidak mengulangi perbuatan itu. Adik, perjalanan maseh jauh. Di universiti,di tempat kerja, di mana-mana yang adik akan berada, ramai lagi peneman sunyi adik. Kita nak couple, kena pastikan kita dah confirm nak kahwin dengan orang tu. Kalau setakat nak couple dua tiga bulan lepas tu clash, buang masa sahaja. Dahlah duit topup mak ayah bagi. Ingat sebelum terkena.

P/S : Peringatan buat diri aku dan juga korang ^^

Remaja hilang di Villa Nabila terjawab

Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Sejak beberapa hari ini kecoh di laman sosial mengenai kononnya seorang remaja “Hilang di Villa Nabila”. Berita ini tersebar luas di media termasuk di Buletin Utama TV3 semalam(18/11/2013). Kes remaja bernama Mohd Izzat Izuddin Hussin yang dilaporkan hilang sabtu lalu disebarkan di media massa kerana ada laporan polis di buat oleh ibu mangsa.



Ada juga pihak yang membuat andaian dan pendapat bahawa remaja itu disorok oleh makhluk halus yang berada di Villa Nabila. Bagaimanapun semua andaian dan pendapat itu tidak boleh dipakai kerana tiada bukti sahih 100%. Semua pihak boleh membuat andaian tetapi tanpa bukti yang kukuh kita tidak boleh mempercayainya 100%.





Terbaru melalui sumber yang boleh dipercayai iaitu blog Mazidul Akmal(Wartawan TV3) telah melaporkan bahawa remaja yang dilaporkan hilang di Villa Nabila sudah ditermui awal pagi tadi.  Remaja, Izzat Izuddin Hussin telah ditemui di Flat Desa Mutiara, Johor Bahru selepas tengah malam tadi. Remaja berkenaan bersama dua rakan lelaki dan perempuan dirakamkan kenyataan di Balai Polis Bandar Dato’ Onn.





Izzat yang sebelum ini memasuki Villa Nabila dikatakan membuat keputusan tidak pulang ke rumah dan tinggal di rumah rakannya. Setelah Buletin Utama menyiarkan berita mengenai kehilangan remaja itu, orang awam yang tinggal di Flat Desa Mutiara  telah menyalurkan maklumat kepada pihak polis.



P/S: Satu Malaysia ditipu dengan permainan budak ni. -,-
sumber : google

SEGMEN MACAM CANTIK JE MACAM COMEL JE

Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Seriously , lama gila aku tak hapdate blog . Kira dok edit blog orang jer . 
Blog aku pun ada warna3 hijau *kalau perasan lah kes aku edit tak habeh lagi. 
Entry kali ini nak join segmen : Macam Cantik , Macam Comel jer .
Taklah berhabuk sangat blog ni . 

Tarikh tamat segmen ni hari ini 19/11 . OMG! Agak3 sempat kod . Jam baru pukul 5.05a.m .
Mak dara mendapat idea untuk membuat segmen bertajuk "MACAM CANTIK JE MACAM COMEL JE" disebabkan baru3 ni kan heboh tentang video Macam comel jer , Macam cantik jer tue ..

[Klik banner for join!]


Nahh ! Setempek header Mak Dara . Macam cute jer , macam comel jer , macam segak jer..
Aku pun ada gak nak letak gambar aku yang macam huduh jer , macam terok jer , macam tah pape jer.













Miaauuww3x! hehee.. Macam gege jer :3 Muahaa.. 
Mak Dara nak gambar yang fokus dekad mata , ne macam nak fokus dekat kuku jer . 
Takpa dak Mak Dara? *Buad muka comel dekad Mak Dara .
Hehee.. Itu Saja. Assalamua'alaikum . 

Oh! By the way aku dapat tahu segmen ni dari member group aku, we are BLOGGER AWESOME.
Member in that's group have 6,+++. Jadi , jemputlah join sekali . 

SMK Mergong Juara Mural !

Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v

Ok , camne ehhh nak start ? :P oke , camni . Sekolah aku ada masuk pertandingan mural *lukisan dinding ..
Korang boleh melawat page Mufors Mural Contest . 1 Malaysia join mural ni tapi 50buah sekolah je yang terpilih untuk masuk pertandingan ni berdasarkan esei yang pihak sekolah hantarkan . 

Alhamdulillah sekolahku SMK Mergong terpilih masuk dalam 50buah sekolah tersenarai . 
Tak silap aku masa diberi untuk siapkan lukisan tu April hingga Mei .
Ni antara gambar dalam proses siapkan lukisan tersebut .
Korang jugak boleh tengok process mengecat dinding kt >SINI<




Flash back..before and after .....taraaa...memang terbaik.


Selepas siap and tunggu result pihak Mufors Mural Contest menjemput semua peserta pergi ke Majlis Penyampaian Hadiah bertempat di Dewan Bankuet, Persada PLUS

*Jadual atur cara tersebut

Semasa sampai disana gambar2 mural sekolah aku berada diluar hall tapi ada 6 gambar mural sekolah lain didalam hall . Time tu aku rasa macam tak menang je . Sedih jugak la . Riak muka Cikgu Fauziah  *cikgu seni memang nampak kelam/down . 

Selepas tu , semua diminta masuk ke dalam dewan . Tunggu ketibaan Dato Seri Idris Jusoh sampai pukul 3petang . Dengan sejuk lagi , nasib pakai blazer ..

Selepas apa semua , depa umum lah sapa menang . Dari top 20 . Dengar satu persatu sampai dekat no.3 pun tak dengar lagi SMK Mergong , memang aku ngn twin aku ketaq la. Awad tadak ni ? Mai no.2 pun tadak jugak ! aku dok agak sahih no.1 bukan dah tapi macam tak caya tak kan dalam top 20 tu tadak . Punya lah cantik . SMK Mergong je yang lukis sampai 2 tingkat !.

Rupa2nya SMK Mergong Juara !! Aku dengan member-member aku bangun menjerit . Sampai kerusi aku terbalik kena orang belakang *Sory2 . hee . Menageh ? Tunggu lagi . Naik atas stage , punya ketaq lutut aku .. Tak sangka menang . Like a dream
Ni antara gambar di atas stage/hall

Aku , Syuhada*twin aku and Afik


Aku yang buad peach & muka buntal ! :P

with Hanif

Jejaka hansome


with Arif


Syazwan*Check , Aku*piala , Dayah Fatehah *Nama Dayah same like me dengan entah *Tak ingat


Syafiq *budak kelantan






Inilah lukisan dinding sekolah SMK Mergong

*Klik untuk tumbuhbesaran


5 September 2013 adalah tarikh bermakna bagi aku dan juga semua warga SMK Mergong . Kami jugak masuk tv1 . Untuk mengakhiri coretan aku ini , jemput tengok video dibawah ni .




Tata , Assalamua'alaikum for islam ..

Bersangka-Sangka

Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v



Manusia hari ini suka bersangka-sangka 
Ada sangkaan yang baik .. Ada juga sangkaan buruk

Orang beribadah disangka riak 
Orang yang relax disangka malas
Orang yang pakai baju baru disangka menunjuk - nunjuk
Orang yang pakai baju buruk disangka zuhud (hina)
Orang yang makan banyak disangka pelahap
Orang yang makan sikit disangka diet
Orang baik disangka buruk
Orang buruk disangka baik
Orang senyum disangka mengejek
Orang masam disangka merajuk
Orang bermuzakarah disangka mengumpat
Orang diam disangka menyendiri
Orang menawan disangka pakai susuk @ buat suntikan 'botox'
Orang nampak ceria disangka membela

Mana tahu, yang diam itu kerana sedang berzikir kepada Allah...
Mana tahu, yang senyum itu kerana bersedekah...
Mana tahu, yang masam itu sedang mengenangkan dosa dan kesalahan...
Mana tahu, yang menawan itu kerana bersih hati dan mindanya...
Mana tahu, yang ceria itu kerana cergas pemikirannya...

Jauhi sikap bersangka - sangka kerana ia bakal merosakkan dan memusnahkan ukhwah seperti musnahnya kayu yang dimakan api. Sesuatu benda yang kita lihat, macam macam kesimpulan yang boleh kita buat. Semuanya bergantung bagaimana kita melihat dan mentafsirnya.

Credit : My mom 

Review tempahan Softly Shop

Assalamualaikum ♥ 
Peacee Yo(!) ^_^v


RM 60 * PM HERE
CK 10154 ~ Long Sleeve Chiffon Jubah 
Color Available: Pink/Light Blue/Blue
Measurement: Length: 140cm Bust: 80-92cm Waist: 60-90cm Shoulder: 38cm Sleeve: 59cm
Material : Chiffon With Full Inner Lining

POSTAGE : RM 7







HARGA ASAL RM 85
HARGA PROMOTION RM 80 sahaja


POSTAGE RM7(SM) / RM10 (SS)





Harga asal RM 98
Harga Promotion RM 95 *save rm3 

 
 APA2 TEMPAHAN BUAT DISINI 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
footer