}

Jom usha entry ini

Bagi yang ketegaq jom tengok !


Tadi kawan ada tunjuk some picture . Nak tergelak gak la. Thanks kawan , happy aku malam ne >Fakrul Razy< . Mood aku malam ne kureng sikid . Tak pa , dah ok . Aku nak share some picture dekat hampa-hampa yang baca ne . Tapi bukan picture yang kawan aku paste to . 
Sebelum to kepada isteri yang mengandung , girlfriend , adik , kakak , ibu mertua dan lain2 yang mempunyai masalah sakit jantung ke , tenat ke . Aku sarankan jangan tengok . Sebab pe ? err... Hehe... Tapi yang ada masalah papa jangan tengok ok . 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V

Ok , apa korang rasa ? Aku tak masok campur yang ketegaq nak tengok juga . Hihihi... Ne gambar cantik punya . Huhu~
Diedit
Esok dah raya haji . Kepada umat islam salam aidiladha 

Cerita rokok



Fakta tentang rokok  



Lebih daripada 4000 bahan kimia beracun yang bahaya untuk kesihatan dan mampu membawa maut dilepaskan oleh setiap batang rokok yang dinyalakan.
63 daripada bahan kimia itu boleh menyebabkan kanser . Bahan-bahan kimia tersebut antaranya ialah tar yang boleh menyebabkan kanser; nikotin yang menjadi punca kepada ketagihan , serangan penyakit strok; karbon monoksida yang boleh menyebabkan maut sekiranya berlebihan di dalam badan.



Cara-cara berhenti merokok 

  1. Menyedari anda mempunyai masalah.
  2. Membuat keputusan untuk berhenti merokok.
  3. Menetapkan tarikh untuk berhenti merokok. 
  4. Elakkan pengaruh untuk merokok.
  5. Bina keyakinan diri.
  6. Buat peringatan bertulis untuk mengingatkan anda untuk berhenti merokok.
  7. Katakan tidak kepada rokok.

Apakah matlamat industri tembakau ?Cuba memanipulasi dan memutarbelitkan masyarakat supaya merokok terutamanya dikalangan kana-kanak dan belia . Strategi yang digunakan ialah dengan mempotretkan dengan merokok anda nampak lebih matang , cangih , bergaya , tenang , dan diterima ramai . Matlamat dan strategi itu boleh dicapai jika rokok mudah diperolehi , dapat dibeli dengan harga murah dan dapat dibeli dengan sebatang rokok sahaja.

 
ATAU


Untuk tontonan 


Jangan jadi macam ini budak . bapak mana ajar dia ?







Blog aku terpilih !



Hai semua ! Malam ne happy sangat taw. Bab pe ? Sebab ada orang pilih blog aku dalam entry dia . First time taw . Teruja sangat-sangat . Tak terkata la jawab nya . 

(klik gambar diatas untuk terus ke ruangannya.)

Nama tuan blog to Dilla . Nickname dia peghimadona . Berbelit lidah aku menyebut nya . Hehe.. Aku terpilih number ke 4. Umur dia urrmm 19 kod tahun 1993 . 19tahun kan ?

Aku scroll la bawah tengok dia punya entry . Tengok-tengok tak sangka ada blog kawan aku Cerita Pak Joe . Tapi bagi pak joe itu perkara biasa . Blog dia kan bOooM kadabOom. Hehe.. Follower dia pun ramai .Dah terbiasa dengan benda ne semua. Tapi Pak joe number 5 . Haha~

 

Ne la sebagai bukti Dilla tulis sal blog aku . Blog Pak joe pun da . Dilla lebih suka kucing to tambah-tambah jam yang dok buat excersice. Dekat sidebar to .. Tak henti-henti depa dok excersice . Tak penat ke ? Hehe.. Mentang-mentang la kucing dia comey ea.. Tak pe , tak pe .

By the way happy tak habis lagi ne .


Lawak ke bodoh ?



 
(yang mana satu pilihan korang ??)


Hari nie aku nak korang try satu benda nie. Bagi korang lawak ke bodoh ? Bagi aku bodoh. Ada ka patot benda to dok ......................... Cup* Tak leh bagi tahu la. Korang kena try sendiri ok ?

Kita buat step by step allrigth . Let's start.

Step 1:
Buka google , internet, mozila , opera or pape yang berkaitan .

Step 2:
Korang tulis dekat seacrch to . Tulis " callhim  "

Step 3:
Dah seacrh ? Korang pilih la link yang first sekali .

Step 4:
Lepas tu akan keluar new tab kan . Dekat situ dia tulis dalam bahasa russian. Ada kotak kan ? Hampa isi lah dengan nama hampa or pakwe ke , ayah ke , mak ke , friend ke or pape jela nama. 

Step 5:
And the last one , dah sampai kemuncak . Dah tulis nama pa lagi tekan jela GO! And see what's happen .

Har , apa perasaan anda ? Ingin maki , menangis , marah , lawak , pecah perut , gila ??? Let's that feeling go away . Peach (Y)


Diedit 22/10/2012 :

Ne semua aku dapat tahu dari Mr. Mohd Faiz Najmi


Sebab itu Islam mengharamkan makan babi


Akhirnya , tamat sudah pmr aku . Ok , hari ni aku nak kasi tahu korang kenapa daging babi diharamkan makan . Sepatutnya semua agama patut diharamkan juga . Bukan apa , daging tu tak elok di makan . Semua agama boleh tengok .




Lepas korang tengok video ne , terpulang kepada korang masih nak makan ke tak ? Sebuah penelitian sederhana dengan menuangkan coca cola keatas daging babi membuktikan bahwa daging babi kurang baik bagi kesihatan.



Tahu , itu adalah belatung . Yang macam ulat. Ehh ! geli ngat aih ! Ne gambar belatung yang kurang jelas di dalam video tu :


Daging babi diharamkan oleh islam kerana Allah(Tuhan) tahu bahawa dalam daging tersebut ada parasit yang boleh membahayakan manusia. Oleh itu daging tersebut diharamkan. 

Tuhan tahu segala-galanya. Sebab tu Allah(Tuhan) larang hambanya makan babi. Lagi ada kes dimana seseorang itu boleh jatuh sakit kerana ulat didalam daging tersebut.

Tentang babi

Babi adalah binatang yang paling kotor . Suka memakan bangkai dan kotorannya sendiri & kotoran manusia pun dimakannya. Sangat suka berada pada tempat yang kotor, tidak suka berada di tempat yang bersih dan kering. Babi haiwan pemalas , tidak tahan terhadap sinar matahari, tidak gesit, tapi makannya rakus (lebih suka makan dan tidur), bahkan paling rakus di antara haiwan jinak lainnya. 

Babi juga adalah haiwan yang kerakusannya dalam makan tidak tertandingi haiwan lain. Ia makan semua makanan yang ada di depannya. Jika perutnya telah penuh atau makanannya telah habis, ia akan memuntahkan isi perutnya dan memakannya lagi, untuk memuaskan kerakusannya.  Kadang ia mengencingi makanannya terlebih dahulu sebelum memakannya.
Pengotor betul !
Sebuah artikel pernah mengatakan : ”Bahwa seseorang itu berkelakuan sesuai dengan apa yang dimakannya.” 
Ciri-ciri babi  


1. Babi adalah tempat penampung penyakit seperti Cacing Pita, Cacing Spiral, Cacing Tambang, Cacing Paru-Paru, Bakteri TBC, virus cacar, virus kudis,dll.

2. Daging Babi empuk namun sulit dicerna, akibatnya nutrient tidak dapat dimanfaatkan tubuh.

3. Kantung Urine (Vesica Urinaria) babi sering bocor, sehingga urine tesebut merembes ke dalam daging. Akibatnya daging tersebut terkontaminasi kotoran yag semestinya dibuang keluar bersama urine.

4. Lemak Punggung tebal dan mudah rosak oleh proses ransiditas Oksidatif (tengik), dan tidak layak dikonsumsi manusia.

5. Babi merupakan carier virus/ penyakit Flu Burung (Avian Influenza). Di dalam tubuh babi, virus (H1N1 atau H2N1) yang tidak ganas dan tidak menular ke manusia akhirnya bermutasi menjadi virus H5N1 yang ganas/mematikan dan menular ke manusia.




6. Penyakit yang ditularkan oleh babi antara lain :

a. Pengerasan urat nadi
b. Naiknya tekanan darah
c. Nyeri dada yang mencekam (Angina Pectoris)
d. Radang (nyeri) pada sendi-sendi tubuh.
e. Kolera babi (penyakit berbahaya yang disebabkan oleh virus)
f. Keguguran nanah (disebabkan bakteri prosilia babi)
g. Kulit kemerahan yang ganas dan menahun (bersifat mematikan), dll.

7. Peningkatan kolesterol yang disebabkan oleh daging babi yang terkandung cacing babi di dalamnya dan menghambat proses penguraian protein dalam tubuh.

8. Mengakibatkan penyakit kanker usus, iritasi kulit, eksim, dan rheumatic.

9. Virus-virus influenza yang berbahaya hidup dan berkembang karena medium babi.

10. Daging babi merupakan penyebab utama kanker anus dan kolon

11. DNA babi mirip dengan manusia, sehingga sifat buruk babi dapat menular ke manusia. Sifat yang ditularkan babi ke manusia antara lain :

Ust. Muhammad Umar Abduh (Perancis) menyebutkan bahwa babi menularkan sifat suka berzina.




Ok , itu ja . Tulis panjang² ada orang nak baca ke ?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
footer