}

Jom usha entry ini

Berkhawin pada usia muda



Suatu pagi aku dok chat la ngan sorang kawan ne. Tetiba dea kata umur 16 & 14 dah berkhawin . Masa tu aku bengong gi.http://matcuoi.com Apa maksud dea ? Habis chat . Saja jejalan dekat wall uncle aku .http://matcuoi.com Dea post dekat wall dea video ne . Tengok-tengok . OOooo, jela .http://matcuoi.com Baru aku faham . Hari ne baru keluar surat khabar dari sinar harian . Hmm, kepada mereka , hanya mampu mengucap tahniah ! Selamat Pengantin Baru !http://matcuoi.com


kenapa tutup muka ? Padahal dalam youtube dah pun tayang muka depa .

nak tengok video ? nah ! tengok la . Maaf law lambat loading.http://matcuoi.com 



Rasulullah s.a.w bersabda: Tiga perkara yang jangan dilambat-lambatkan, iaitu -solat apabila telah masuk waktunya, -jenazah apabila telah siap (urusan mandi dan kafan) dan anak gadis setelah ditemui (pasangan) yang sesuai untuknya. (H.R. Tirmidzi) Kahwin awal bukan satu masalah.


Jika diminta pesanan kepada mawar² berduri , Dengarlah antum sekalian , Pelihara maruah, Berhati² godaan si lelaki , Katakan padanya Kalau mahu dapatkan hati si mawar, Sila lakukan secara terhormat, Falsafah cinta selepas nikah adalah hebat, Moga cinta halal yang dibina kelah dirahmati Allah.



Kena skodeng di changeroom



Hari Jumaat hari tu kami sekeluarga gi shopping dekat kamdar . Baju dekat situ mahal-mahal belaka . Sehelai t-shirt RM50 , RM 30 , RM25 and bla..bla..bla.. Boleh dikatakan semua RM25 keatas lah.http://matcuoi.comPehh ! shopping sakan la hari tu . 

Belek-belek cari baju purple nak ganding ngan kain dah jumpa , cantik (bagi mata aku la) gi cari changeroom . Maka bermula lah persalinan aku . Nak tengok see that .http://matcuoi.com
free hair
Ok tak ?. Masa tukar bju balik ada mamat mana tah buka pintu. Makk ! http://matcuoi.com malu gila masa tu . Mamat tu terkejut tutup balik . Tapi nasib baik dah pakai baju . 

Merah padam gila ! Tersangat-sangat lah malu . Ya allah . Naseb dah pakai baju pastu terus keluar . Tapi sebelum keluar tengok ada dak mamat tadi .http://matcuoi.com Kalau boleh tak nak lah bertembung ngan dia . Huish ! memang tak boleh lupa peristiwa tu .

Pergi cari mak and story la pasal tadi . Mak kata "dah pakai baju , nak malu buat apa". Har tudia. Makk cepat la bayar lepas tu blah http://matcuoi.comNasib mak mau ikut cakap aku . Masa shopping tadi adik kecik sempat lagi possing . Jom tengok gelagat si dia  <3


 (Peacch !)
(muka ala-ala gengster)

Comey dak ? Apa tak comey ?? Kata comey cepat ! sepak mulot satgi . Wey-wey ,http://matcuoi.com gurau jew . Be chill friend ~ Nak tengok apa kesudahannya ? 

(muka cover)
Begini la jadi nyer.http://matcuoi.com Sebenar nya , aku yang suruh dia buat-buat lena . Dah dia buat , tunggu lagi ,snap jew ! . Hehe tu jew kod . 

Owner Taiko





Bagi sesiapa yang mahu tahu tentang aku
teruskan membaca sampai abeh.
Bagi yang tak , hampa just Go Away
 Ok let's start~ 
Name : Nor Hidayah Binti Nor Arman 
Birth of date : 9/11/1997  (kasi lah hadiah)
Place : Kedah 
Why create blog : Just bazirkan masa 
Have boyfriend : Secret kod
Favourite food : Kek coklet !!
Favourite drink : Kebanyakkan air teh ais ~
No.phone : XXXXXXXXXX
Best friends : Shira , Izyan , Munirah and banyak lagi lar.
Keturunan aku orang siam ! wow , kau orang siam ea . Tak de lah , just keturunan jew pun ~
Aku penah sekolah 4 buah sekolah 
iaitu, 
SK Jerlun , (sekolah sementara jew)
and the last
l
l
l
l
l

V
Nanti aku rindu la dekat kengkawan dekat kolah SMKAH.
Sebab nye , aku kena pindah lagi gi ke 
(ade masalah tu pasal kena pindah law tak , tak nak lah pindah)
masuk ne 5 sekolah
kepada kawan di sekolah mergong :
Want to be friend ?
One more thing u have know ,
aku ne seorang pelajar yang akan menduduki PMR
PMR tu ! (2012)
aduhh !
yang aku ne sibuk ngan blog la fb la.
PMR tu hampeh !  

Tu jew kod . k lah, tata , titi , tutu....



Ayat direka dari Kawan & Sepupuku

Assalammu'alaikum

Photobucket
 Jom tengok Pantun 4 kerat :
 Ikan keli ,
 Ikan haruan ,
 Kalau berani ,
 Mai lawan .

 Buah Ciku ,
 Buah langsat ,
 Nampak hantu ,
 Muka terus pucat .

Direka oleh : Azmina & NurAin

 Jom tengok Ayat-ayat ne :
 Ciuman pengenalan dipipi 
 Ciuman sayang didahi
 Ciuman kekasih dibibir
 Ciuman nafsu didada
 dan yang terakhir Ciuman yang paling panas
 di................................. SETERIKA !!!
 haha.. cuba lah

Direka oleh : Amalina a.k.a Iman



Aku dibuli sama adik ?


Aduhh ! Tadi aku kena buli ngan adik . Adik buli aku dekat tesco ! Tesco kowd . Adoiy malu wey ! bukan adik kedua tapi adik kecik tu. Dia buat perangai ngan mak tinggal aku sorang-sorang . 
(ne lah budaknya,danish)

Masa tu dia naik tempat letak karpet banyak-banyak tu . Lepas dok atas tu , dia buat perangai tak mau turun . Ha tudia ! mak ngan adik kedua pi tang lain tinggal aku . Aku dok suruh turun dia kata 'tak mau !' Baguih sunggoh ! Takotkan dia kata ada katak bawah tu . Dia kata "mana-mana ? Tak dak pun" geram betoi. Aku duk hinggaq tang tu . Orang pakat tengok . Mampuih pi .

Pastu ada abang adik ne mai . Tanya "adik?" . Kata "har, sambil senyum-senyum(malu) . Mau tau la , ngan adik tak mau turun. Pastu abang tu kata "adik buli kak " sambil gelak . Adoiy , tambah malu la. Adik plak dok main tarik-tarik tanda harga . Ish , na kena sunggoh. Adik abang tu kata "cabut buang terus" hat tu pun dok menyakat jugak . 

Last-last ,  baru teringat kata nak beli kek . "Adik-adik , tadi kata nak beli kek , kaih lorh. Satgi kedai tutup." Har, baru nak bangun . Hadoiy , kan bagus dari awal lagi aku sebut pasal kek . Naya gak kena buli . 

Masa nak dukung tu , adoiy mau patah tulang nampaknya . Berat budak ni 20KILO ! Dah la berat , nak suruh dukung plak. Apakan daya . Nasib dok tempat tinggi . "adik meh naik kokko" . tau kan kokko tu aper ? Naik-naik allah . Dia cekek leher plak. Masa tu dah sekerat jalan dah . Bagi turun , dukung kot depan plak. Allah , tak mau naik plak.

Suruh dia jalan , da ka patut dia lari main aci sembunyi lak celah-celah baju tu. Adoiy , terpaksa la ligan . 

Camtu la al-kisah nya... 
Pelek kedah sikit , memang piauww !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
footer