}

Jom usha entry ini

Ketahui Barangan Israel

Views
Hoihoi korang ! Ganas nya . Aku disini nak bagitahu something dekat korang . Ini pasal Israel . Korang kalau beli barang mesti nak tengok expiration date je kan ? Selepas ni tengok sekali kod barang . Yang counter dok scan time nak bayar tu . Yang garis banyak² tu la.

(gamabr hiasan)

Tanpa kita sedar ada sesetengah barang yang datang dari Israel . Korang sekarang dok post macam² pasal Israel yang buruk² kan ? Tak mungkin korang nak beli barangan Israel pulak . Mari kita cegah beramai² dari membeli barangan import Israel .


Ini satu²  nya cara kita mengenal pasti barangan tu 729  Made In Israel 

''Ya Allah , engkau selamatkanlah saudara islam ku di palestin dan dimana sahaja mereka berada ya Allah , Hanya engkau yang boleh mmbantu mereka , Janganlah engkau menolak doa hambamu ini diatas dosa² yang telah aku lakukan , sesungguhnya engkau maha penggampun lagi maha penyanyang''
Aku dapat tahu dari seorang hamba allah yang bernama Sham Kalasia dari Group Sembang Sosial PAKANAS . Itu sahaja yang mahu aku sampaikan .
Sebelum ketinggalan McD juga menyumbangkan dana kepada israel .


♥ Thank you usha entry diatas ! Like lah kalau suka ♥ !

8 comments:

news update said...

setuju banget ama artikelnya
komen baliknya ditunggu

Dayah Danisha said...

@news update Hehee.. Sama2 la kita boycott

Supercoolzz said...

Boycott Israel!! :) Semangat!
Kekang nafsu kita untuk membeli barang dari israel..

Dayah Danisha said...

@Supercoolzz Ya2 !

Nyak Uema said...

Share yang sangat bermanfaat sobat... :)

Dayah Danisha said...

@Nyak Uema :D

rendy rhembest said...

Pertanyaannya :
Bagaimana kalau kita sangat membutuhkan barang itu dalam keadaan darurat??? misalnya saja obat-obatan.. :p
apa dayah mau ngobatin aku ? :D kiidd

Dayah Danisha said...

@rendy rhembest Pastinya ada ubat yang tidak diperbuat daripada Israel ... :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
footer