}

Jom usha entry ini

Hari Theme Merah !

Assalamualaikum  
Peacee Yo(!) ^_^v

Apa yang aku maksudkan ne ? Theme merah ? Tak , camni cerita dia. Hari tu aku bangun agak lewat . Buka mata terus gi mandi .

Salin baju apa semua , keluar bilik terkejut sepupu ku semua pakai baju same colour ! warna merah . Time tu aku balik rumah tok aku . Cuma seorang sahaja yang pakai baju putih . Nama nya Firdaus  *padahal budak ni bukan mandi lagi .

Sepupu aku yang lagi sorang kata camni “adus*nama gelaran , gi lah mandi . Pakai baju merah , bagi sama . Kita bagi semua merah” Yang best nya kemarin Thema Pink *tak dirancang kebetulan sama juga theme merah ne tapi Cuma separuh yang pakai .

Adus balik mandi pakai baju merah . Tekan sini . Kira-kira balik semua yang sertai 9 orang kod . Yang lagi .. lagi .. lagi .. best , tok aku pun pakai baju merah !! hahaa..

Semua ni tak dirancang pun . Kebetulan semua . Cuma ada 3orang je yang sepakat nak pakai baju same colour . Tengok-tengok semua pakai baju yang same colour .

Hahaa.. bagi aku lawak ! hahaa.. Best sangat . Banyak pot pet pulak aku . Jom kita layan gambar . Nak bukti dekat korang yang hari tu adalah hari THEME MERAH sahaja. Hahaa…





 (tok aku ni)
 Peach !

 twinklee !!






Suka sungguh dengan penyapu tu.


Jaga-jaga ! Danish nak katok hampa .

 Danish ni , comey kan ?
 Firdaus a.k.a adus


See ? kan semua merah , tengok kan dah buktikan . Hujan renyai-renyai pun kami tetap bermain .
Setelah penat , masuk rumah mandi apa semua . Kumpul dekat ruang tamu , lepak , tunggu mak aku jemput aku . 

Mak bawa pizza pulak . Kami apa lagi .. Nyam nyam laa. Sedap . paste dekat JB*jiran belakang bukan justin bieber . Petang tu kami main bola paste-paste buli orang tengah .
 "Tuju pot" it's mean tuju tin . 


Kami hebat macam budak hipster dengan jeans ketat . Tak kan koyak , takkan goyah , takkan terpisah . Kami riuh , Kami gempak , ngam ngam macam segi empat tepat . Suara berbeza , pilihan sama , fahami jiwa tanpa suara . Kami sembang , gaduh , kutuk , lepak sebab kami muda sekali je . Bersama mencipta , menggegar dunia . Kami bebas merantau tempat , merayu-rayu mencari jati diri . Bersama selamanya . Kami buddyz , tak kan terpisah !
Kami walaupun sepupu , kami tetap buddyz ! >Here<


Minah blue dengan aku (Part 2)

Assalamualaikum ♥ 
Peacee Yo(!) ^_^v

Hello , ne sambungan cerita dari Entry ni ! dan yang ni . Hahaa... ada part 2 lagi awesome! 
Budak tu sebenarnya Lelaki !
Nak taw ? 
Biar gambar ceritakan lagi ^^






Hahaa... Terbongkar rahsia kena taboh syokk ! padan muka hiang uhh ! 
Lagi satu Pait Kerpan ne seorang ahli taekwando . 
Kena taboh dengan taekwando tak leh kata pa .




Minah blue dengan aku

.Assalamualaikum 
Peacee Yo(!) ^_^v

Err , tadi on9 facebook ada someone tak dikenali mai chat ngan aku . Dia tak letak DP , nama , jantina . So , aku tak tahu siapa gerangan nya . 
Ne chat antara aku dan orang sewel tu . KLIK . Blue juga minah ni . Sebab ape aku tahu jantina dia and sebab ape kata minah ni blue ?  Biar gambar ceritakan .


Nama pun letak "Tak Taw" 


Tak tahu betul ke tak laki ke perempuan
























Lepas dia kata lagu tu , tak teragak-agak lagi dah . Block terus ! Aku suruh tangkap gambaq dia nak tangkap ' tang tu ' . Gila ka pa ? Tak pernah lagi aku jumpa . Haish !





Camna lah aku boleh approve orang macam ne . Sial la tuihh !




Ketahui Barangan Israel

Hoihoi korang ! Ganas nya . Aku disini nak bagitahu something dekat korang . Ini pasal Israel . Korang kalau beli barang mesti nak tengok expiration date je kan ? Selepas ni tengok sekali kod barang . Yang counter dok scan time nak bayar tu . Yang garis banyak² tu la.

(gamabr hiasan)

Tanpa kita sedar ada sesetengah barang yang datang dari Israel . Korang sekarang dok post macam² pasal Israel yang buruk² kan ? Tak mungkin korang nak beli barangan Israel pulak . Mari kita cegah beramai² dari membeli barangan import Israel .


Ini satu²  nya cara kita mengenal pasti barangan tu 729  Made In Israel 

''Ya Allah , engkau selamatkanlah saudara islam ku di palestin dan dimana sahaja mereka berada ya Allah , Hanya engkau yang boleh mmbantu mereka , Janganlah engkau menolak doa hambamu ini diatas dosa² yang telah aku lakukan , sesungguhnya engkau maha penggampun lagi maha penyanyang''
Aku dapat tahu dari seorang hamba allah yang bernama Sham Kalasia dari Group Sembang Sosial PAKANAS . Itu sahaja yang mahu aku sampaikan .
Sebelum ketinggalan McD juga menyumbangkan dana kepada israel .

Save Our Palestine with Doodle buatan Fiqgraphic


SELAMATKAN PALESTIN. Apakah peranan kita? Sesungguhnya umat islam pada hari ini adalah yang paling lemah,yang tidak dapat berbuat apa. Ini kerana kita tidak bersatu. Paling mudah dapat kita gambarkan dengan keadaan politik di Malaysia sendiri. Orang berpangkat besar tidak akan mendengar rintihan kita yang tidak setaraf dengannya. Itulah kebinasaan wang jika hanya memandang dunia semata2. Kita sebagai umat islam hanya mampu berdoa,berdoa dan terus berdoa. Allah akan sentiasa mendengar doa hambanya yang bersungguh-sungguh.

Sokonglah dengan menjadikan gambar facebook anda. Lelaki akan menyusul. Insyaallah.


Hanya ini yang mampu aku buat untuk membantah kekejaman zionis laknatullah. Jom sama-sama kaum muslimah jadikan DP Facebook anda. Yang lelaki akan menyusul. Insyaallah. YAHUDI CELAKA!


Tak tahu camna nak buat Deff Profil a.k.a DP ? Senang je , korang pilih la gambar yang mana korang suka klik mouse belah kanan tu . Ambil save image as.. then save dalam album . Log in FB korang tahu kan camna ? Upload and 'make this my profile' Senang ke mudah ? heheee...

One more thing ini entry dicredit kepada Fiqgraphic . So , jangan ingat aku pandai sangat bab buat vector ne . Fiqgrapih idola aku tu jangan buat main-main. XD
Dah aku minat purple , tahu la korang aku pilih apa . Korang ? 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
footer