}

Jom usha entry ini

Berkhawin pada usia muda

Views


Suatu pagi aku dok chat la ngan sorang kawan ne. Tetiba dea kata umur 16 & 14 dah berkhawin . Masa tu aku bengong gi.http://matcuoi.com Apa maksud dea ? Habis chat . Saja jejalan dekat wall uncle aku .http://matcuoi.com Dea post dekat wall dea video ne . Tengok-tengok . OOooo, jela .http://matcuoi.com Baru aku faham . Hari ne baru keluar surat khabar dari sinar harian . Hmm, kepada mereka , hanya mampu mengucap tahniah ! Selamat Pengantin Baru !http://matcuoi.com


kenapa tutup muka ? Padahal dalam youtube dah pun tayang muka depa .

nak tengok video ? nah ! tengok la . Maaf law lambat loading.http://matcuoi.com 



Rasulullah s.a.w bersabda: Tiga perkara yang jangan dilambat-lambatkan, iaitu -solat apabila telah masuk waktunya, -jenazah apabila telah siap (urusan mandi dan kafan) dan anak gadis setelah ditemui (pasangan) yang sesuai untuknya. (H.R. Tirmidzi) Kahwin awal bukan satu masalah.


Jika diminta pesanan kepada mawar² berduri , Dengarlah antum sekalian , Pelihara maruah, Berhati² godaan si lelaki , Katakan padanya Kalau mahu dapatkan hati si mawar, Sila lakukan secara terhormat, Falsafah cinta selepas nikah adalah hebat, Moga cinta halal yang dibina kelah dirahmati Allah.




♥ Thank you usha entry diatas ! Like lah kalau suka ♥ !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
footer